Konya'da yaklaşık 300 kişilik bir grup, HDP İl Başkanlığı binasını ateşe vermek istedi. Polisin müdahalesiyle alevler büyümeden söndürülürken, içeride her hangi bir partilinin olmadığı belirlendi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'nde bulunan HDP İl Başkanlığına yönelik saldırı gerçekleşti.
Dün akşam saatlerinde yaklaşık 300 kişilik grup, HDP İl Binası'nın bulunduğu işhanının önünde toplandı. Grup HDP binasına çıkıp, kapısını kırarak içeriye girdi.

Bina içinde her partili bulunmazken, öfkeli kalabık, parti binasının camlarını kırıp, eşyaları dağıtarak ateşe vermek istedi.

Olay yerine gelen polis, küçük çaplı yangını kısa sürede söndürdü. Grup, polisin müdahalesiyle binadan uzaklaştı.

Kalabılığın HDP binasına 'Geldik yoktunuz, NEÜ teşkilat ' yazarak ayrıldığı belirlendi. Polis, bir taraftan HDP İl binasında inceleme yaparken, bir taraftan da çevrede güvenlik önlemi aldı.

KONYA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Yazılı açıklama şöyle:

"Bugün akşam saatlerinde Konya HDP İl Başkanlığı binasına içeride hiç kimse yokken kimliği belirsiz kişikişilerce girilmiş, binanın camları kırılmıştır. Adli tahkikat devam etmekte olup, bu olayın provokatif bir olay olup olmadığı değerlendirilmekte, konunun en kısa zamanda aydınlatılması ve faillerin yakalanması için emniyet müdürlüğü ekiplerimiz titizlikle çalışmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

DHA/ntv.com.tr