Konya son 14 yılın en yüksek kar yağışını alırken, kar yüksekliği il merkezinde 37 santimetreyi buldu. 

Kurak bir yaz geçiren Konya Ovası’nda kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı okulların tatil olmasını fırsat bilen öğrenciler karda kaymanın keyfini çıkardı. Şehir merkezinde ise iş makineleri caddelerde, temizlik görevlileri ise kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirten Meteoroloji 8. Bölge Müdür Vekili Zekeriya Taştan, “Bu yoğun kar yağışı Çarşamba ve Perşembe gününden itibaren sürüyor. Pazar günü kar yağışı beklemiyoruz. Pazartesi erken saatlerden itibaren bölgemizin kuzeybatı kesimlerinde sis meydana gelecek. Öğle saatlerinden itibaren de kar yağışı bekleniyor. Bu yağış Pazartesi gece tekrar kesilecek. Salı günü kar yağışı beklemiyoruz. Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra çok etkili bir kar yağışı bekliyoruz“ dedi.

“37 santim ile son 14 yılın en yüksek kar yağışı oldu"

Son yıllardaki ekstrem değerlere de değinen Taştan, “Şu anda bizim Konya’da ölçtüğümüz 37 santim. Uzun yıllar ortalamasına baktığımızda 1988 yılının Kasım ayında 40 santim olmuş, 1975 yılında 35 santim, 2002’nin Aralık ayında ise 32 santim olarak değerleri ölçmüşüz. Ekstrem değerlerimiz bunlar. 37 santim ile son 14 yılın en yüksek kar yağışı oldu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Taştan, “Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar sıfırın üstüne hiç çıkmayacak. Gece hava sıcaklıkları -5, -6 civarında olacak, gündüz sıcaklık ise en yüksek 0 ile -1 olacak. Dolayısıyla bu sıcaklıkta kar erimesi olmayacağından yağacak kar mevcut karın üstüne düşecek ve kar yüksekliği daha da artabilecektir” diye konuştu.