Bera Otel’de düzenlenen panele, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, Hüseyin Üzülmez, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Yerel Yönetimler Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Konya, Karaman, Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta illerinin milletvekilleri, belediye başkanları, kadın kolları başkanları ve İl Kadın Kolları Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, önümüzdeki seçimlerde genel merkez olarak kadın belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini ve belediye başkan sayılarını arttırmak istediklerini belirterek, “Bunun için hep birlikte birbirimize destek olarak, sadece kadın olarak da değil, tüm toplum olarak bu sayıyı arttırmak adına hepimize büyük görevler düşüyor” dedi. Toplantıda konuşan diğer milletvekilleri de, kadınların siyasette daha fazla var olmasının gerektiğini ifade ettiler. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Kadının siyasetteki konumu, siyasette var olması, güçlü bir şekilde var olması tabi temsili demokrasinin aynı zamanda gereğinin bir nebze de olsa yerine getirilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ KADIN BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ SAYISINI ARTIRMAK”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise, diğer partilerle kıyaslandığında özellikle kadınlar olarak partilerinin bir farklılığı olduğunu ifade ederek, ”Kadın kollarımız sanki müstakil bir yapıya sahip. Bütün arkadaşlarımız seçilerek kongre ile göreve geliyor. Bunun dışında tabi biz yerel siyasette de neredeyiz dedik. Kadın belediye başkanı sayımızı arttırmamız gerekiyor. Ve tabii ki meclis üyesi sayılarımızı da arttırmamız gerekiyor. 46 kadın milletvekilimiz şu anda mecliste, sizleri, bizleri temsil ediyor. Sayın Başbakanımız da her fırsatta söylüyor. Bu sayıyı arttıracağız, yeterli değil diyor. Şimdi değerli erkek vekil arkadaşlarım alınmasınlar. Onlar da destek veriyorlar ama şunu da biliyorlar ki, siyasette yer alan her bir kadın, sanki bir erkeği yerinden ediyor gibi. Çünkü ülkemizde siyaset erkeklerin halen çok sevdikleri, çok mesai harcadıkları bir alan. Ama genel başkanımızın açtığı yolda ilerleyerek; çünkü kadının siyasette olmasını isteyen, bunun yolunu açan ve kadın kollarının oluşumda büyük emek veren, geçmişten bugüne kadar ve bugün geldiğimiz noktaya bizi taşıyan en önemli lider. Dolayısıyla bizler de bunu bir vazife kabul ederek, olmamız gerektiği yerde, olmamız gerektiğini düşünerek hep birlikte yürümeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Ve onun güvenine layık olmaya çalışacağız” dedi.

“Hedefimiz inşallah Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlerde kadın belediye başkan ve meclis üyesi sayımızı çok daha yukarılara taşımak olmalıdır” diye konuşan Güldal Akşit, “Çünkü yerel siyasette kadın olmalıdır. Çünkü belediye hizmetlerini en iyi anlayabilecek kesim yine kadınlarımızdır. Bu hizmetlerden en çok yararlananlar yine kadınlarımızdır. Onun için kadınlarımız için anlamlıdır yerel siyaset. Ve ben diyorum ki siyasette kadın derken, ilk önce yerel siyaset hedeflenmeli, burada roller üstlenilmeli, tabii ki ileriye doğru diğer aşamalarda da yer almak gereklidir. Türkiye’yi alt sıralara çeken, bu yerel siyasetteki kadın sayımızın azlığındandır. Biliyoruz ki bizim en önemli varlık sebeplerimiz seçimlerde teşkilat çalışmalarımız ve sandıklarımız. Sayın Başbakanımız hep söyler, ‘seçim sandıkta kazanılır ve sandıkta da kaybedilir der’. Onun için rakiplerimizi de asla küçümsemeyeceğiz, sanki hiç ümidimiz yokmuş gibi canla başla çalışacağız ve sonuçları ve başarıları elde edeceğiz, elde etmeyi ümit edeceğiz. Biz genç nüfusumuzla bugün pek çok zorluğun üstesinden geldik ve geliyoruz. İşte bu zorluğu aşmanın, genç dinamik nüfusumuzu kaybetmemenin, ileriye dönük çalışmalarımızın başarıyla sürdürmenin tek yolu nüfus artış hızımızın düşmemesi. Bu da en az üç çocukla oluyor” diye konuştu.

İHA