Konya'da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yürüyüş gerçekleştiren binlerce emekçi, AKP'nin uygulamalarını protesto ederek, 'hırsıza, arsıza ve katile' oylarının olmadığını haykırdı.
 

KESK Konya Şubeler Platformu tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yürüyüş gerçekleştiren binlerce emekçi, AKP'nin uygulamalarına isyan etti. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir ayaya gelen KESK bileşenleri, HDP, Haziran Hareketi, Halkevleri, üniversite ve lise gençlik oluşumları gibi çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü, buradan Kayalı Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. HDP Konya milletvekili adaylarının da katıldığı yürüyüşte,"Emeği Kuşatan Küresel Kapitalizme Hayır", "Zam Zulüm İşkence, İşte AKP","Her Yer Taksim, Her Yer Direniş" gibi pankartlar açılarak sık sık, "Hırsıza, arsıza, katile oy yok", "AKP'ye teslim olmayacağız", "Bijî 1 Gulan, yaşasın 1 Mayıs" sloganları atıldı. Alaattin Tepesi ve Zafer Meydanı'ndan geçerek Kayalı Park'ta yürüyüşlerini sonlandıra emekçiler adına KESK Dönem Sözcüsü Cebrail Bektaş, açıklama yaptı.


'AKP BASKI POLİTİKALARLA KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR'

Siyasi iktidarın, işçiler, kamu emekçileri, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterek karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürdüğünü ifade eden Bektaş, "Siyasi iktidar, son dönemde giderek artırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak, kendisini korumak için iç güvenlik yasası çıkardı. Zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasasıyla devlet şiddetine yasal kılıf hazırlamayı, sıkıyönetim uygulamalarını olağan hale getirmeyi hedeflediler. Bir taraftan kamuda esnek çalışma, angarya, taşeronlaşma uygulamaları ile güvencesiz istihdam uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetleri hızla piyasa ilişkileri içine çekildi" şeklinde konuştu.

'HIRSIZLIĞA, YAĞMAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Bektaş, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yağma ve talana karşı çıktıklarını, hırsızların ve siyasal uzantılarının peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, "Başta herkesin eğitim ve sağlık hakkı olmak üzere, herkesin kamu hizmetinden eşit ve parasız bir şekilde yararlanması için: Taşeron ve sözleşmeli çalışmanın yasaklanması, herkesin kadrolu ve güvenceli olarak edilmesi için, madenler ve elektrik santralleri olmak üzere, özelleşme saldırılarına karşı altında olan alanların savunulması ..." şeklinde taleplerini sıraladı.


Konuşmaların ardına çalınan müzik eşliğinde emekçiler halaylar çektikten sonra dağıldı.

KONYA/ANF-HACİ GÜNEŞ