Başta İsveç'te 40 bin olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşayan 65 bin Kululu, THY'nın uçaklarından birine "Kulu" ismi verilmesi için kampanya başlattı.

Danimarka'da yaşayan Torun Karaca adlı gurbetçinin internet üzerine başlattığı kampanya, başta THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan olmak üzere, İsveç ve Türkiye'deki bazı milletvekilleri ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinden destek geldi.

Hava yolu 101.com adlı internet sitesinden "THY için Uçak İsim Kampanyası"na katılan vatandaşları yakından takip ettiğini söyleyen Stockholm'ün THY müdürü Bilal Tezcan, uçaklardan birine, "Kulu" isminin verilmesini canı gönülden desteklediğini belirtirken, kampanya sonunda THY Genel Müdürlüğüne dilekçe ile uçaklardan birine "Kulu" verilmesi için müracaat edeceğini açıkladı.

THY, Airbus'tan 82'si kesin 35 adedi opsiyonlu 117 adet dar gövdeli uçak siparişi kararı aldığını basından takip ettiğini söyleyen Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise şunları kaydetti:

"Bu uçaklardan birine Kulu isminin verilmesi bizi onurlandırır,. İsveç'te 40 binin üzerinde hemşehrimiz yaşıyor. 1965 yılından itibaren Kulu Avrupa'ya göç vermeye başladı. Bugün itibariyle, İsveç'in yanı sıra Kanada'da 10 bin, Almanya, Avusturya ve Danimarka olmak üzere dünyanın dört bir yanında 70 bine yakın Kululu yaşıyor. Vatandaşlarım memleketine gelirken genelde THY seçiyorlar. Doğal olarak da THY uçaklarından birine ilçemizin isminin verilmesini bekliyoruz."

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek de Kulu'nun İsveç'te bir marka olduğunu belirterek, "İsveç Başbakanı Kulu'ya gidiyor ve vatandaşlarla buluşuyor. Çok pozitif özellikleri olan ve Türkiye'nin İsveç'te tanıtımına önemli katkı koyan Kulu'nun THY uçaklarından birine verilmesi çok doğal ve destekliyorum" dedi.

Kampanya'yı desteklediğini ve çok önemli bulduğunu belirten Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu İsveç temsilcisi Rafet Candemir, "THY'nın uçağının birine Kulu isminin verilmesi Türkiye Devleti nezdinde Kululuları onurlandırır" şeklinde konuştu.