KANADA (DİHA) - Kanada'nın Toronto kentinde şampiyon olan Kurdish Eagles (Kürt Kartalları) futbol takımının kaptanı Şafak Akgül, “Futbol bizim için sağlık, dostluk ve barış sporudur” dedi.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi bünyesinde kurulan Kurdish Eagles (Kürt Kartalları) futbol takımı, Toronto Downsview liginde verdiği mücadelede sezonun şampiyonu oldu. Takımın kaptanı Şafak Akgül, şampiyonluklarını başta Rojava gençleri olmak üzere tüm Kürt gençlerine adadıklarını söyleyerek, Kürt gençlerini dernek bünyesindeki aktivitelere katılmaya çağırdı. Futbolun özünde dostluk, kardeşlik ve barış sporu olduğunu belirten Akgül, kendi futbol takımlarında da birçok ülkeden ve farklı etnik kökene ait futbolcunun yer aldığını belirtti.

'Futbol bizim için dostluk, kardeşlik ve barıştır'

Akgül, futbolun özü boşaltılarak yozlaştırıldığını ve rant alanı haline getirildiğini ifade ederek, "Futbol tüm gençler ve bizim için sağlık, dostluk ve barış sporudur. Bizim birinci kriterimiz bu çerçevededir. Takımımızda birçok farklı devlet, etnik köken, kültür, din ve mezhebe ait futbolcu arkadaşımız var. Bunların hiçbiriyle herhangi bir sorunumuz yoktur. Aksine bu mozaik yapı bize ilham kaynağı oluyor ve bize moral ve motivasyon oluyor. Çünkü bizim hedefimizde rant, çıkar ilişkileri yoktur. Bunun da sonucunda başarı kaçınılmazdır. Bu takımda yer alan gençler her şeyden önce kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor. Bir de daha üst takımlara geçiş için de bir dönüm olarak düşünülebilir " dedi.

Kuzey Amerika'da şampiyonluk sevinç getirdi

Şampiyonluğun getirdiği moral ve motivasyon ile daha büyük başarılar için mücadele edeceklerini dile getiren Akgül, Kuzey Amerika'da ilk defa bir Kürt takımının şampiyonluk yaşadığını ve bu da herkes tarafında büyük ilgiyle karşılandığını vurguladı. Şampiyonluğun tüm taraftarlara da büyük moral olduğunu ifade eden Akgül, "Şampiyonluk bize büyük güven getirdiği gibi bizi destekleyen halkımıza da ciddi anlamda bir inanç ve özgüven sağladı. Çok güzel tepkiler aldık. Halkımız maddi ve manevi olarak hep yanımızdaydı, bu sevinci onlarla paylaştığımız için gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Akgül, şöyle devam etti: "Bu dönem bize sponsorluk yapacak firma ve kişilerin sayısında ciddi bir artış yaşanacağa benziyor. Bize sponsor olmak için birçok firma ve kişi bizi arıyor. Daha önce de maddi olarak ciddi bir sorun yaşamadık ancak bundan sonra daha da rahatlayacağız gibi görünüyor. Sağ olsunlar kimi firmalar maddi ve manevi olarak bizi hep desteklediler ve yanımızda yer aldılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

Takımda Kürt, Ermeni, Türk, Afgan, Mısırlı var

Takım olarak haftada bir kaç defa antrenmanlara çıktıklarını, bunun dışında da en az haftada bir kez bir araya geldiklerini dile getiren Akgül, "Derneğimizin bize sağladığı bu imkanlar çerçevesinde çok güzel dostluklar edindik. Futbolun dışında da çok güzel zaman geçiriyoruz. Bu güzel arkadaşlık ve dostluk da başarı getirdi zaten. Takımımızda Kürtlerin dışında Ermeni, Afgan, Mısırlı, Türk ve birçok etnik kökenden arkadaşımız var. Hepsiyle çok güzel dostluklar kazandık. Bulunduğumuz kategoriden en üst lige çıkmak ve altyapı çalışmalarını yapıp A Takım’a futbolcu hazırlamak istiyoruz. Gençlere çağrımız bu takıma sahip çıkmalarıdır" diye konuştu.

Akgül, Kurdish Eagles (Kürt Kartalları) aynı zamanda ligin en centilmen takımı da seçildiğini belirterek, "Sporda amaç her şeyden önce sağlıklı bir yaşam, dostluk, barış ve centilmenlik olmalıdır. Günümüz futbolunda en büyük eksiklik, futbolu bir araç olarak kullanmaları ve futbolun yanlış kişiler tarafından yönetilmesidir. Çok yetenekli gençlerimiz var, bunlar ne yazık ki yanlış kişiler tarafından yanlış yönlendiriyorlar. Amaçtan sapıyorlar, kirli ilişkilere bulaştırıyorlar. Bunların önüne geçmek için de futbolun özüne yaraşır şekilde okulların açılması ve bu okullarda amaca uygun eğitimlerin verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

(hg/hd/rp)