Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bazıları rahat durmuyor. Ya ne oluyor da yetmiyor mu? Otur oturduğun yerde. Makamsa makam, milletvekilliğiyse milletvekilliği, parlamentoya da giriyorsun, cumhurbaşkanı da oluyorsun. Ne istiyorsun? Rahat ol. Tutturmuşlar; ‘Kürt sorunu’. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır” diye konuştu.
 
Erdoğan, Gaziantep’in Nizip ilçesinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
 
AYRIM YOK 
Bizde ayrımcılık yok, asla olmayacak. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında bayrağımıza natif üretmek isteyenler, karşılarında AK Parti iktidarını bulurlar. Zira bu bayrak rengini şehidimizin kanından almıştır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik. Bu vatan Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Romanıyla, Arabıyla hepimizin.
 
RAHAT DURMUYORLAR
Bazıları rahat durmuyor. Ya ne oluyor da yetmiyor mu? Otur oturduğun yerde. Makamsa makam, milletvekilliğiyse milletvekilliği, parlamentoya da giriyorsun, cumhurbaşkanı da oluyorsun. Ne istiyorsun? Rahat ol. Tutturmuşlar bir şey; ‘Kürt sorunu’. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Biz ret politikalarına ‘hayır’ dedik, inkâr politikalarına ‘hayır’ dedik, asimilasyona ‘hayır’ dedik; tüm yaradılanları yaradandan ötürü sevdik. Kürt kardeşime de Türk kardeşime de Arap kardeşime de eşit mesafedeyim. Hepsinin güvencesi biziz. Çünkü biz sizi Allah için seviyoruz. Olay bu. Ve tek devlet. Etnik milliyetçiliğe hayır, bölgesel milliyetçiliğe hayır, dinsel milliyetçiliğe hayır. Başbakan Erdoğan Nizip’te Suriyelilerin kaldığı çadır çentte büyük bir çoşkuyla karşılandı. Suriyeliler ellerinde bayraklarla Başbakan Erdoğan’ı selamladı. 
 
''Al o oyu kendine sakla''
Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Beşler Grub’a ait nişasta ve yem fabrikasının açılışında atanamayan öğretmenlerle oy tartışması yaşadı. Erdoğan, konuşması sırasında bir öğretmenin “Şubatta atama yoksa oy da yok” sözü üzerine “Kusura bakmayın, bir şey söylediysek, ne söylediysek o olur, başkası olmaz. Sağ ol, o oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam, kendine sakla. Sen vermen gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli, bak burada görüyorsun. Sen kendine sakla” diye konuştu. Öğretmen ile yanındaki kişi alandan çıkartıldı. İki ismin gözaltına alındığı iddia edildi. Erdoğan, açılışta ‘ulusalcı’ kesimi de eleştirerek, “Bu ülkede birliğin, beraberliğin dayanışmanın sigortasıyız. Bu ülkede ulusalcı geçinenler önümüzü kesmeye çalıştılar, kesemediler, kesemeyecekler” dedi.
 
İslahiye’ye inemedi
Başbakan Erdoğan, Gaziantep’teki açılışın ardından İslahiye ilçesine helikopterle geçmek istedi. Ancak hava koşulları uygun olmadığı için helikopter İslahiye’ye inemedi. Erdoğan İslahiye’de Adalet Sarayı açılışı ve Suriye’den gelen mültecilerin kaldığı çadır kenti ziyaret edecekti. İslahiye ziyaretini iptal eden Erdoğan, Nizip’e geçerek oradaki Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇADIR KENTTE ARAPÇA KONUŞTU
 
Esad hesap verecek!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret eetti. Erdoğan, Başbakanlık otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmasına alandakileri
 
Arapça selamlayar adı. ”Bu topraklar sizin kardeşlerinizin toprağıdır. Siz kardeşlerinizin yurdunda, kendi evinizdesiniz” diyen Erdoğan, konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’ı çok sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:
 
”Biz Suriye’nin an be an, gün be gün zafere doğru ilerlediğini görüyoruz. Özgürlük mücadelesini veren Suriye’de haklarını alma mücadelesi veren, istiklaline kavuşma mücadelesi veren Suriye’nin kendi halkına, o direnişçilerine ’terörist’ diyen Suriye rejiminin dalkavukları, devlet terörü
 
estiriyor. Adama sormazlar mı, ’şu ana kadar 60 bin insanı öldürdün, bunlar hep terörist miydi?’ Adama sormazlar mı, ’7 yaşındaki çocuğun, 10 yaşında ayağı kopan çocuklar terörist miydi?’ Kardeşlerim hüzünlenmeyin. Unutmayın, ’men sabera zafera’ (sabreden zafere ulaşır). Ne yazık ki oğul Esed, baba Esed’in zulmünü, onun katliamlarını geride bıraktı. Oğul Esed, kendi halkına zulmetmekte babasını kat be kat geçti. Baba Esed bu dünyada hesap vermeden, hesabını ahirete taşıdı ama inşallah oğul Esed, Suriye halkı karşısında, Suriye halkının adaleti karşısında er ya da geç hesaba çekilecektir.”
 
Alandakilere Arapça da seslenen Erdoğan, “Hüzünlenmeyin, mahzun olmayın, muhakkak Allah bizimledir” diye konuştu. mynet haber