ENKA İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi Ubari Elektrik Santrali Personel ve İdari İşler Sorumlusu Rafet Aydoğdu işçilerin durumuyla ilgili AA’ya bilgi verdi.

Şirket bünyesinde ülkenin güneyinde bulunan Fizan eyaletine bağlı Ubari kentinde elektrik santrali inşaatında çalışan 396 işçi ile birlikte 358 kilometrelik karayolunu kat ederek Gat Havaalanı’na ulaştıklarını belirten Aydoğdu, Gat’a uçak seferlerinin yapılamaması sebebiyle Türk vatandaşlarının 5 gündür Gat şehir merkezinde misafir edildiğini söyledi.

Gat kentinin güvenliğini sağlayan ve Milli Genel Kongre’ye bağlı Trablus Hükümeti’ne bağlı Tuareg Yerel Meclisinin Türk vatandaşlarına her gün düzenli olarak yemek dağıttığını ve şehir halkının işçileri evlerinde ağırladığını vurgulayan Aydoğdu, işçilerin güvende oldukları ve ülkenin kuzeyindeki Misrata Havaalanı üzerinden aktarmalı olarak Türkiye’ye döneceklerini ifade etti.

Aydoğdu sözlerine şöyle devam etti: ’Türkiye’deki bazı yayın organlarında çalışanlarımızın ailelerini endişelendirecek gerçek dışı söylentilerin haber yapıldığını öğrendik. Şirketimiz işçilerimizin aileleriyle rahat iletişim kurması için 3 adet uydu telefon tahsis etmiştir. Gat halkının misafirperverliği sayesinde uçağımızı beklerken her gün sıcak ev yemeği ve güvenli barınma imkanı elde edebildik. Güvenliğimizi sağlayan Gat Yerel Halk Meclisi ve Libya güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz.’

Misrata’dan aktarmalı Türkiye’ye ulaşacaklar

Başkentteki Uluslararası Trablus Havalimanı’nın kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle Trablus-Gat seferlerinde aksama yaşandığına dikkati çeken Rafet Aydoğdu, ’Fizaneyaletinin orta kesiminde yer alan Ubari’de Tuareg ve Tebu kabileleri arasında çatışmalar çıkması üzerine Türk işçi kafilesi ile birlikte, ülkenin en güney noktası olan ve çatışmaların yaşanmadığı, Libya-Cezayir sınırındaki Gat kentine ulaştık. Durumumuz gayet iyi, en kısa zamanda Misrata’ya oradan da yurdumuza dönmeyi planlıyoruz’  dedi.

Muhabir: Jabbur Dokun

Kaynak: AA