Mehmet Kaplan’ın son dönemde medyada hakkında yazılan iddialar yüzünden istifa ettiği öğrenildi. Kaplan istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İşimi gerektiği gibi yapma kabiliyetimin önüne geçen bir tartışmanın içine girdik.” dedi.  


Öte yandan İsveç Başbakanı Stefan Lövfen ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kendisi siyasi çalışmalarına başka bir şekilde devam etmeye karar verdi.” dedi.


Geçtiğimiz hafta Stockholm’de Sergel Meydanında mitingde yaptığı konuşmada, “Ermenilere Ölüm” diyen İsveç Türk İşçi Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile fotoğrafları çıkan Mehmet Kaplan, radikal ırkçılara destek vermekle suçlanıyordu.  Kaplan’ın ayrıca 2009 yılında söylediği İsrail ile Nazi Almanya’sını karşılaştırdığı sözleri gündeme getirilmişti.


Mehmet Kaplan söz konusu açıklamasıyla ilgili olarak Svenska Dagbladet Gazetesine yaptığı açıklamada “Eğer konuşmam bir anlaşmazlığı arttırmak istiyormuşum gibi ya da Yahudilerin, Nazi dönemi öncesi ve sırasında uğradığı kıyım ve eziyeti önemsiz göstermek istiyormuşum gibi anlaşıldıysa bu üzüntü verici” demişti. Bahar.dk