Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin en modern Hayvan Pazarı Tesisleri’ne 2014 yılında 141 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan girişi oldu.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında hizmete sunulan Türkiye’nin en modern, fonksiyonel Hayvan Pazarı ve Saman Borsası, sektörün her türlü ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tatlıcak bölgesinde hizmete sundukları tesisin 103 bin metrekare alanda Konya’ya ve çevre illere hizmet verdiğini söyledi. Hayvan Pazarı ve Saman Borsası’nın tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Konya’ya yakıştığını vurgulayan Başkan Akyürek, Türkiye’de bir ilk olan müzayede salonunu da bulunduran tesisisin 3 bin küçükbaş, 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasitesi ile hizmetlerini sürdürdüğünü kaydetti.


Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı Tesisleri’ne 2014 yılında 53 bin 62 adet büyükbaş, 88 bin 370 adet küçükbaş olmak üzere toplam 141 bin 432 adet hayvan girişi oldu. Tesiste, küçükbaş ve büyükbaş hayvan barınakları, kapalı hayvan satış padokları, açık kurban satış alanı, kapalı kurban kesim alanı, karantina ünitesi, dezenfeksiyon üniteleri, saman satış yerleri, otel, restoran ve adaklık kurban satış üniteleri ile dikkat çekiyor.