Partimiz ve DTK'nin başlattığı "Demokratik kurtuluş özgür yaşam" gezileri kapsamında Eş Genel Başkanımız Gültan Kışanak, Milletvekillerimiz Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, İbrahim Binici ve MYK üyemiz Ferhat Tarhan Urfa'ya geldi.
 
'Özgürlük için geldiler…' 
 
Belediye binasının önünde toplanan halka ilk hitap eden Urfa İl Eş Başkanımız Halit Yıldıztekin, halkı selamlayarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın HPG'lilerin geri çekilme süreci ile ilgili olarak sarf ettiği, "Cehennemin dibine gitsinler" sözlerine sert tepki gösterdi. İstanbul Milletvekillimiz Sırrı Süreyya Önder ise, Öcalan ve Karayılan'ın Halfetililere selamlarını iletirken, "Sizin, yüzbinlerle taleplerinizi dile getirmenizi istiyorlar. Sizler onların arkasında olduğunuzu gösterdiniz, gösteriyorsunuz" dedi. 
 
Eş Genel Başkanımız Gültan Kışanak da, herkesin kendi ilçesinden çıkardığı yöneticiyle gurur duyduğunu söyleyerek, Halfetililere şu cümleler ile seslendi: "Siz bir halk olarak önderi çıkardınız. Ne kadar gurur duysanız azdır. 21. yüzyılın vizyonunu belirleyen önderi yetiştirdiniz." Öcalan'ın politikasında ayrımcılık olmadığını, herkesin kendi dil, kimlik ve farklılığı ile barış içinde yaşayacağı bir toplum modeli önerdiğini söyleyen Kışanak, "Demokratik Modernite projesi, Anadolu, Mezopotamya, Kürdistan bir bütün olarak Ortadoğu'ya barış ve özgürlüğü getirecektir" dedi. Herkesin "barış projesine" sahip çıkmasını isteyen Kışanak, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın geri çekilme süreci ile ilgili sarf ettiği sözlere, "Özgürlük için geldiler. Barış için gidiyorlar. Onlar bizim onurumuzdur. Selametle gidin" diye karşılık verdi. Çocuklarını yitiren annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Kışanak, "Artık bu mücadeleyi zafere, barışa götürelim ki, anneler ağlamasın. Bu örgütlülüğümüzü büyüterek, analarımıza bir zafer armağan edelim" dedi.
 
BDP