Ricardo Quaresma ile anlaşarak yollarını ayıran ve Galatasaray ’a gitmesini önlemek için fesih işlemlerine ara transferde “Türkiye’de başka bir takıma gitmesi halinde 5 milyon Euro’luk tazminat maddesi” koyduranBeşiktaş ’ın Q7’den vazgeçmeyen Galatasaray’a son bir teklif yaptığı ortaya çıktı. İlk yarı boyunca savunmanın solunda sıkıntı çeken ve bu bölgeye öncelikli olarak Türk bir oyuncu almak isteyen teknik direktör Samet Aybaba, Gökhan Süzen’den gelen olumsuz haber üzerine rota değiştirdi. Bir taşla iki kuş vurmak isteyen Siyah-Beyazlılar ezeli rakip Galatasaray ile sıkı bir takas pazarlığına başladı.
 
BEŞİKTAŞ NE İSTİYOR?
 
Quaresma’dan kurtulan Siyah-Beyazlı yönetim sol bek sorununu da Portekizli yıldız üzerinden çözmeye çalışıyor. Q7’nin G.Saray’a sıcak bakmasını da koz olarak kullanan Beşiktaş kanadı, para artı takas taraftarı... Samet Aybaba sol bek için Hakan Balta’yı çok istiyor... Çağlar da önerildi ancak bu oyuncunun 2 yılda 15 maç oynaması nedeniyle veto yedi. Yönetim, Hakan Balta’nın yanı sıra Yekta’yı da istiyor. Takas olmadığı takdirde Quaresma’nın taksitlendirilen 2 milyon Euro’luk alacağının da Sarı-Kırmızılı kulüp tarafından ödenmesi ve üzerine de 3 milyon Euro vermesi talep ediliyor.
 
G.SARAY NE VERİYOR?
 
Şampiyonlar Ligi için önemli bir takviye hazırlığında olan Sarı-Kırmızılılar, sezon başında da gündemlerine gelen ve Fatih Terim’in de sıcak baktığı Ricardo Quaresma için parasal anlamda şu teklifi yaptı. Öncelikli olarak Quaresma’nın Beşiktaş’tan alacağı 2 milyon Euro’nun yanı sıra 5 milyon Euro’luk başka takıma gitme maddesinin kaldırılmasına istinaden 1.5 milyon Euro daha vermeyi önerdi. Takas önerisinde ise Hakan Balta’ya sıcak bakıldı ancak “Yekta olmaz” denildi. Yekta’nın yerine Ceyhun önerildi. Bu konuda kararı Samet Aybaba’nın vereceği ifade edildi.
 
Q7 DÜNDEN RAZI
 
İki kulüp cephesinde transfer görüşmelerine devam edilirken Ricardo Quaresma ne düşünüyor? Ülkesi Portekiz’de kulüplerden beklediği ilgiyi görmeyen ve şu anda boşta olan Quaresma, Sarı-Kırmızılı takımda oynamayı çok istiyor. Cimbom’un özellikle Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermesi Q7’yi çok heyecanlandırıyor. Ayrıca Siyah-Beyazlı kulüpte yaşadıkları onu biraz daha hırslandırmış durumda. Bu nedenle de G.Saray işi çözülmeden başka kulüplerle görüşmeyi uygun bulmuyor.