Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan savaş tezkeresine karşı yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe, DİSK, KESK, TMMOB, İstanbul Tabip Odası yönetici ve üyeleri ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Şamil Altan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Sibel Uzun’un da olduğu çok sayıda kişi Tünel’de toplanarak Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüşün ardından tüm örgütler adına hazırlanan basın açıklamasını DİSK temsilcisi Önder Ata yaptı.

‘Tezkereye izin vermeyeceğiz’

Ata, Kobanİ’nin 15 Eylül tarihinden bu yana Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kuşatma altında ağır silahlarla saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Ata, tezkerenin bölge halklarının özgür bir yaşam için ayağa kalktığı ve ortak bir mücadele arayışının arttığı bir dönemde bu özgürlük mücadelesine karşı geliştirildiğini belirtti.

Ata, Meclis’ten sevk edilen tezkereye izin vermeyeceklerini geçmesi durumunda ise uygulanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

“Tezkere Meclis’ten geçmemelidir. Tüm halkımızı, barbarca sürdürülen emperyalist yağma ve egemenlik savaşına karşı durmaya, buna karşı direnen halklarla dayanışmaya çağrıyoruz. Bölgemize barış ve kardeşlik, bizlerin ortak mücadelesi ve dayanışmasıyla gelecek.”

Atay, DİSK, KESK, TMMOB ve İstanbul Tabip Odası olarak yarın (bugün) saat 18.30’da Cevahir AVM önünde toplanarak AK Parti Şişli İlçe binası önüne yürüyeceklerini de belirtti.