Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Schalke 04, resmi sitesi aracılığıyla Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba'nın lisansının incelenmesi için UEFA'ya başvurduğunu açıkladı. 
 
Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak avantajı ele geçiren Schalke 04, Sarı-Kırmızılı takımın golcüsü Didier Drogba'nın lisansının incelenmesi için UEFA'ya resmen başvurdu. 
 
Alman ekibi Drogba'nın hukuken oynatılamayacağı iddiasında bulunmasına karşılık, UEFA'nın 18 Mayıs 2012'de yayınladığı 2012-2013 yılı 'Avrupa Kupalarında Futbolcu Uygunluğu' ile ilgili sirkülerine göre Drogba'nın oynamasında bir sayınca olmadığı ortaya çıktı. 
 
UEFA'nın 28 numaralı sirkülerinin 8. Maddesinin c bendine göre bir futbolcu FİFA futbolcu statüsü komitesinden geçici lisans alması halinde oyuncunun Avrupa kupalarında oynamasında bir sakınca olmadığını söylüyor. 
 
UEFA, 27 Şubat Çarşamba günü bu konuyu ele alacak. 
 
BÜLENT TULUN'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA 
 
Sarı-kırmızılı ekipten Schalke'ye Drogba için çok net cevap geldi. 
 
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke'nin " Drogba'nın geçici lisansı konusunda şüphelerimiz var" diyerek UEFA'ya başvurmasına tepki gösterdi. 
 
Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild'e konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın sportif danışmanı Bülent Tulun "Böyle saçmalık olur mu? Drogba ile ilgili her şey yerli yerinde. Schalke'nin amacı sadece 
provokasyon yapmak. Bizi provoke etmeye çalışıyorlar. Bu nasıl bir saçmalık!" dedi. 
 
Schalke Genel Menajeri Horst Heidt ise "Biz avukatlarla detaylı bir şekilde görüştük. Galatasaray'a karşı yapmak istediğimiz bir şey yok sadece her şeyin yasal olmasının peşindeyiz" ifadesini kullandı. CİHAN