Tıp teknolojisindeki yenilikler, özellikle 40 yaş üstü erkeklerin korkulu rüyası olan sertleşme sorununa da ameliyatsız çözüm getiriyor. Türkiye’de yeni yeni uygulama alanı bulan LSWT yöntemiyle, sertleşme sorununun ameliyatsız çözümünün mümkün olduğu belirtildi.  
 
  Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Geyik, ülkemizde 40 yaş üstü her üç erkekten birisinde rastlanan sertleşme sorununun, cinsel birleşme için tatmin edici sertleşme halini yeterince sağlayamama ya da koruyamama durumu olarak tanımlandığını belirterek, “İlerleyen yaş, beslenme alışkanlıkları, yoğun stres, sigara ve alkol kullanımı ya da diyabet, yüksek tansiyon ve damarsal hastalıklar gibi rahatsızlıklar da sertleşme sorununa yol açabilir” diye konuştu.
 
  STRES VE YORGUNLUK NEDENLER ARASINDA


  Op. Dr. Serdar Geyik, sertleşme sorununun büyük ölçüde tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu vurgulayarak, günümüz koşullarında artan stres ortamı ve yorgunluğun bu hastalığın nedenleri arasında gösterilebileceğini kaydetti. Geyik, “Herhangi bir nedenden dolayı kullandığınız bir ilaç da bu soruna yol açabilir. Bu nedenle denenmiş tedavilerde sertleşme sorununa çözüm bulunamadıysa, başka tedavi natifleri sorgulanmalı ve uygulanmalıdır” dedi.
 
  4 SEANSTA SORUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN


  Sertleşme sorununun, ağız yoluyla alınan ilaçlar, vakum cihazları, penis içine enjeksiyon yöntemleri, penis protezi ve shockwave therapy (linear) gibi birçok tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Geyik, özellikle LSWT yöntemiyle 4 seansta bu sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu bildirdi.
 
  LSWT yönteminin, özellikle 40 yaş üstü erkeklerde görülen sertleşme sorununa ameliyatsız çözüm getirdiğini belirten Op. Dr. Serdar Geyik, “Unutulmamalı ki sertleşme sorunu milyonlarca erkeği ilgilendiren bir rahatsızlıktır. Bu utanılacak bir durum değildir ve günümüzde birçok hasta tedavi edilebilmektedir. Hastalar bu konuda hiç çekinmeden doktorları ile açık açık konuşmalıdır” diye konuştu.