Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin Stockholm’deki çalışmaları hızla devam ediyor. Birçok dernek ve cemiyeti ziyaret eden heyetin son durağı Skogås Türk Kültür Derneği oldu.

Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği başkanı Ganber Demirok, onursal başkan Korkut Yiğitalp ve yönetim Kurulu üyesi Nurettin Görgülü’nün katıldığı toplantı sıcak bir havada geçti. Karşılıklı sohbet havasında geçen buluşmada heyet derneğin faaliyetleri hakkında geniş bir bilgi sundu.

Skogås Türk Kültür Derneği başkanı Taner Yıldız, Kulu Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin daha iyi çalışma yapabilmesi için çok önemli 2 öneri getirdi. Birinci öneri olarak Kulu’dan her yıl yazın İsveç’e uçakla 5-10 bin kişinin gittiğini hatırlatan Yıldız, yolcuların isteği doğrultusunda bilet satan bayının 5- veya 100 kron daha fazla bilet parası alarak derneğe bağışlamasını söyledi. İkinci öneri ise, İsveç’te iş yeri olan kişilerin derneğe usulüne uygun olarak 6 bin kron bağışladığı zaman o bağış miktarınca vergi ödemesinden muaf tutulduğunu belirtti. Önerilen çok değerli olduğunu söyleyen heyet, bu konuyu İsveç’te işbirliği yapmaya hazırlandıkları Kulu gelişim vakfı ile değerlendireceklerini ifade etti. Yarım saat düşünülen toplantı, sıcak ortam dolayısı ile 2, 5 saat sürdü.