Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu, "Türkiye, eğer ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyorsa kalıpçılık konusunda marka olmak zorundadır." dedi. Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nce (UKUB) bu yıl düzenlenen 4’ncüsü düzenlenen Ulusal Kalıp Semineri, otomotiv ana sanayi temsilcileri ile tedarikçilerini biraya getirdi. Kalıpçılık sektörünün genel durumunun ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Kalıpçılar Vadisi projesi başta olmak üzere yaptıkları çalışmaları aktarırken, sektörün içinde bulunduğu durumu anlattı. Kalıp sektörünün Türkiye’deki üretim tedarik zincirine oldukça geç eklenen halka olduğunu söyleyen Başkan Özoğul, "Türk sanayisinin ihtiyacı olan kalıpları elimizden geldiğince tedarik etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yapılan olumlu, olumsuz tüm eleştirileri de değerlendirerek kendimize yeni görevler çıkarıyoruz." dedi.

’YERLİ KALIP SANAYİMİZ İÇİN GEREKLİ’

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer de konuşmasında önce otomotiv sektörünün mevcut durumunu değerlendirdi. Tezer, daha sonra da kalıp sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı. Kalıp sanayinin otomotiv sektörü için çok önemli gördüklerini belirten Tezer, kalıbın yerel işletmelerden sağlanmasının Türk sanayisi için çok önem taşıdığını belirterek, "Sadece döviz açısından değil sürdürülebilirlik açısından da bu gereklidir. İthal kalıbın tedariki, tamiri ve yenilenmesi çok zor. Kalıpçılıkta geleneksel teknoloji artık yetmiyor. Artık sacı ve kalıbı şekillendirmeyle ilgili teknolojimizi güncellemeliyiz. Bünyemizdeki Ar-Ge merkezi teknolojik yenilenme için hazır bekliyor. Hazır değillerse hep birlikte zorlayacağız." diye konuştu. 

’TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİ İÇİN KALIP SEKTÖRÜ DESTEKLEMELİ’

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu da konuşmasında kalıpçıların, üyeleri için tedarik zincirinde çok önemli yer tuttuğunu söyledi. Özellikle iyileştirme sürecinde kalıpçılığın çok önemli yer tuttuğunu vurgulayan Dudaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye kalıpçılık konusunda marka olmak zorunda. Eğer ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyorsak bunu yapmalıyız. UKUB’un yaptığı çalışmaların çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. UKUB’un çalışmalarını bizler de bir yerlere taşımamız lazım. Sektörün başarılarını ve sorunlarını, UKUB’un çalışmalarını daha ileri duyurmalıyız." Dudaroğlu kalıpçıların müşterilerimize öz güven aşıladığını ve kendilerini iyi hissetmelerini sağladığını belirterek, Dünyada kalıp sektörünün yüzde 70 oranında otomotiv sektörüne çalışıyor. Bizde ise oran sadece yüzde 30’dur. Bu durumu el birliğiyle dünya ölçeğine taşımak zorundayız. Yenilikle, sağlam mallar ile ve de rekabetçi fiyatlarla bunu sağlamak zorundayız. Bu konuda devlet desteği çok önemlidir. Bunu alabilecek miyiz? Almalıyız. Birde Türkiye’nin Sanayi stratejisinde kalıpçılık yer almalıdır." dedi.Seminerde Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koç da UKUB’un çalışmalarını slayt eşliğinde anlattı. IPT Fraunhofer Üretim Teknikleri Enstitüsü Mühendislik Bölüm Başkanı Dr. Olaf Dambon, BOSCH Türkiye Temsilcisi Steven Young, BSV Ev Aletleri A.Ş’den Hakan Erkovan, Bayraktar Holding Y.K. Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, TOFAŞ Kalite Müdürü Can Okatan ve Ford Otosan Takım Kalıp Müdürü Burak Gürler sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: CIHAN