Yeni sezonda hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de başarı hedefleyen Trabzonspor’un transfer çalışmaları sürüyor. Bordo-mavililer, Florent Malouda transferinden sonra flaş bir isimle daha imza aşamasına geldi. Yönetimin bir haftadır gizlice yürüttüğü transfer çalışmaları sonucunda geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig’de küme düşen Quens Park Rangers’ta forma giyen 31 yaşındaki sağbek Jose Bosingwa ile prensipte anlaşıldı. 
 
Portekizli futbolcunun takımı küme düştüğü için bonservisinin elinde olduğu ve yıllık 2 milyon Euro karşılığında Karadeniz Fırtınası’na, “Evet” dediği öğrenildi. 
 
Savunmanın sağında oynamasına karşın, ihtiyaç duyulduğunda savunmanın tüm bölgelerinde forma giyebilen Portekizli’nin, anlaşmadan önce eski takım arkadaşı Florent Malouda’yı arayıp, Trabzonspor ve Türkiye hakkında bilgi aldığı öğrenildi. 2008 yılında Porto’dan Chelsea’ye transfer olan Bosingwa, Londra temsilcisinde 689 maça çıktı. Ardından ise geçen sezon QPR’a geçen 30 yaşındaki sağ bek, son takımıyla küme düşmüştü. 
 
BARRIOS ARAŞTIRILIYOR
 
Öte yandan bordo-mavili takımın her konuda anlaşmaya vardığı Paraguaylı forvet oyuncusu Lucas Barrios’un Çin kulübü Guangzhou Evergrande ile bağlarını tamamen kopartması bekleniyor. 
 
Çin ekibi tarafından parası ödenmediği için FIFA’ya başvuran ve Drogba’da olduğu gibi serbest kaldığını iddia eden Barrios’un sözleşmesini inceleyen Trabzon avukatları, bir problem olmadığına kanaat getirmesi halinde oyuncuya imza attırılacak.