Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Sol Bamba (k. k.), 26. dakikada Cristian Baroni ve 52. dakikada Gökhan Gönül kaydetti.

Trabzonspor’da Fildişi Sahilli defans oyuncusu Sol Bamba, oyunda kaldığı ilk yarı boyunca yaptığı hatalarla maça damga vurdu. 

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 37’ye çıkartarak ligde ikinci sıraya yükseldi. Ev sahibi ekip Trabzonspor ise 27 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de bir sonraki hafta Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

TRİBÜNLER DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, sağanak yağışa rağmen Fenerbahçe maçına büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 24 bin seyirci kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü dolduran bordo-mavili taraftarlar, takımlarına coşkuyla destek verdiler.

Geçen hafta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 aylık hak mahrumiyeti cezası dolan ve deplasmandaki Sivasspor maçını izleyen Kulüp Başkanı Sadri Şener, yasağın kalmasının ardından Trabzon’daki ilk maç olan Fenerbahçe maçını da protokol tribünden izledi. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da maçı izledi.

KAFKAS FENERBAHÇE KULÜBESİNE GİTTİ

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, İstiklal Marşı okunduktan sonra Fenerbahçe yedek kulübesine giderek Aykut Kocaman’a başarılar diledi.
 

TRABZON’DA 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor’da ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybedilen Sivasspor maçı kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti.

Cezası bulunan Zokora’nın yerine Serkan orta alanda görev yaparken, bu oyuncunun sağ kanattaki boşluğu Celustka ile dolduruldu.

Alanzinho’nun yerine Yasin’e görev veren Kafkas, Halil’in hamile olan eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Almanya’da bulunmasından dolayı forvette Janko’yu tercih etti.

Bordo-mavili takımda ayrıca Sapara, Emerson, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar kadroda yer almadılar.

FENERBAHÇE’DE KESİK ÇOK

UEFA Avrupa Ligi’nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemedi.

Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu’nun yanı sıra Afrika Uluslar Kupası’nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile kadroya alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de takımda yer almadı.

BATE Borisov maçının ardından 21 futbolcuyla Trabzon’a gelen sarı-lacivertlilerde Ziegler, Serdar Kesimal ve kaleci Serkan da kadroya alınmayan diğer oyuncular oldu.

MAÇ POZİSYONLA BAŞLADI

Trabzonsporlu taraftarların yoğun ıslık ve protestolarıyla başlayan mücadelede tempo oldukça yüksekti. İyi niyetli ve açık bir futbol sergileyen iki ekibin mücadelesi adeta pozisyonla başladı.

Maçın henüz 20. saniyesinde Fenerbahçe’de Webo’nun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sow, karşı karşıya pozisyonda Onur’a takıldı.
 

TRABZON DA TEMPOLU

Yüksek tempo ile başlayan maçta Trabzonspor’un da iştahı ilk dakikalarda sahaya yansıdı. Onur’un 20. saniyede kurtardığı pozisyonun ardından özellikle yarım saatlik dilimde topa daha çok sahip olan Trabzonspor oldu.

Karşılaşmanın 5. dakikasında kısa paslarla rakip yarı alana geçen Trabzonsporlu oyuncularda topla en son ceza sahası ön çizgisinde Adrian buluştu ve pasını sol kanattan ceza sahasına inen Olcan’a gönderdi. Olcan topa yğkseklik kazandırdı ve kale sahası içinde Adrian topa hareketlendi ama top savunmaya çarpıp uzaklaştı. Topa kaleci Volkan’da hareketlenmişti ve Volkan kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

"GOL MÜ DEĞİL Mİ" TARTIŞMASI...

Maçın 7. dakikasında hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Fenerbahçe savunması arkasına atılan topta topa Volkan ve Janko beraber hareketlendi. Volkan kalesinde çıkıp topa vurdu ama kısa düşen top Adrian’da kaldı. Adrian topu uzak mesafeden kaleye yönlendirdi ama Egemen topu çizgiden son anda çeviren isim oldu.

Bu pozisyonda Trabzonsporlular uzun süre gol itirazında bulunurken, yardımcı hakemin pozisyonu süzmekte çok yetersiz kaldığı da görüldü.

KENDİ KALESİNE GOL!

Bu pozisyonun oyun içerisinde tartışması ve sıcaklığı devam ederken konuk ekip Fenerbahçe golü buldu. Maçın 11. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası sağ çaprazında bulunan Kuyt’a uzun bir top gönderildi. Kuyt buluştuğu topu kale sahasına gönderdi ve topa kaleci Onur ve Bamba hareketlendi. Bamba topu ön direkte kendi ağlarına gönderdi.

FARK İKİYE ÇIKTI! YİNE BAMBA...

Golden sonra maçta tempo biraz olsun düştü. Bu periyotta Fenerbahçe topla daha çok oynayan taraf oldu. Karşılaşmanın 26. dakikasında Trabzonspor yarı alanında ceza sahası sağ ön çizgisinde topla buluşan Cristian kaleye sert bir şut çekti, savunmada Bamba’ya çarpan top kaleci Onur’u yanılttı ve ağlarla buluştu.
 

CRISTIAN’IN ŞUTUNDA ONUR

2-0’dan sonra daha kontrollü bir futbol sergileyen ve tempoyu iyice düşüren Fenerbahçe, kontra ataklarla etkili olmak istedi. Maçın 35. dakikasında Cristian kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ama Onur topu kornere gönderdi.

TEMPO DÜŞTÜ

İlk 45 dakikanın son 10 dakikalık bölümünde Trabzonspor, devreye en azından bir golle girmek için ataklarını sıklaştırdı. Oyunu kanatlara yaymak isteyen Karadeniz ekibi, Fenerbahçeli beklerin arkasına sarkmakta sıkıntı yaşayınca topu genel olarak Janko’ya şişirdi. Janko’nun indirdiği topları da Fenerbahçeli oyuncular sahip olunca temposu düşük bir oyun ortaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor farkı azaltmak, Fenerbahçe ise farkı korumak için bazı değişikliklerle girdi.

İkinci yarıda ev sahibi Tabzonspor’da kötü bir futbol sergileyen Bamba ile Yasin oyundan çıkarken; Alanzinho ve Soner oyuna dahil oldu. Fenerbahçe’de ise ikinci yarıda sakatlığı bulunan Sow’un yerine Caner Erkin oyuna girdi.

EV SAHİBİ ETKİLİ GELDİ

İkinci yarıya tempolu ve istekli başlayan taraf, yine ev sahibi Trabzonspor’dur. Ev sahibi ekip Olcan ile ikinci devrenin başında çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Maçın 48. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Olcan’a sağ çaprazdan uzun bir pas gönderildi. Olcan uzak direğe doğru güzel bir vuruş yaptı ama top direğin yanından dışarıya çıktı.
 

FARK 3’E ÇIKTI

Trabzonspor’un bu baskısını kıran Fenerbahçe, ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağında golü buldu. Maçın 52. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı sol çaprazında bulunan Cristian topla buluştu ve sağ kanattan ceza alanına sokulan Gökhan’a ortasını gönderdi. Gökhan gelen topu güzel bir vuruşla filelere gönderdi.

TRABZONSPOR PES ETTİ

Golden sonra oyundan tamamen kopan ev sahibi ekip, oyuna ağırlığını koymak istese de Fenerbahçe buna izin vermedi. Özellikle maç boyunca Trabzonspor’un orta sahasının Fenerbahçe’ye nazaran daha zayıf kalması, Fenerbahçe’nin daha rahat paslaşmasına zemin hazırladı.

GÖKHAN YİNE KAÇIRDI

Karşılaşmanın 66. dakikasında sağ kanattan tehlikeli gelişen konuk ekip atağında Gökhan Gönül sağ kanattan son çizgiye indi ve ceza sahasına girdi. Ardından çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ama top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonun ardından Aykut Kocaman’ın Gökhan Gönül’e pas vermemesine dair ufak da olsa bir tepkisi vardı.

ONUR FARKI ÖNLEDİ

Oyunun son bölümünde tempo çok düşük olurken, Fenerbahçe zaman zaman etkili pozisyonlar yakaladı. Maçın 74. dakikasında sarı lacivertli ekipte serbest vuruşu Cristian kullandı. Paslaşmalar sonucu topla en son ceza sahasına sağ çaprazdan giren Gökhan buluştu ve karşı karşıya pozisyonda kaleye şutunu gönderdi ama Onur topu kornere gönderdi.

SALİH OYUNDA

Trabzonspor’un da oyunu bırakmasıyla birlikte Fenerbahçe adına işler iyice kolaylaştı. Aykut Kocaman oyunun da biraz rahatlamasını fırsat bilerek karşılaşmanın 82. dakikasında Emre yerine Salih’i oyuna dahil etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor deplasmanından 3-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

 
90’
Bülent Yıldırım’ın son düdüğü ile karşılaşma Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 37 puanla 2. sıraya yükselirken, Trabzonspor 27 puanla 12. sırada kalıyor.
89’
Soner Aydoğdu’nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Adrian’ın ceza sahası içerisine yaptığı ortayı Bekir İrtegün kafayla kornere uzaklaştırıyor.
86’
Adrian Mierzejewski’nin pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Olcan Adın için ofsayt bayrağı kalkıyor.
85’
Gustavo Colman’ın pası ile sol kanatta topla buluşan Marek Cech’in ceza sahası içerisine yaptığı ortayı savunma uzaklaştırıyor.
82’
Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Emre Belözoğlu’nun yerine Salih Uçan’ı oyuna alarak kullanıyor.
78’
Sol kanattan Emre Güral’ın yaptığı ortada top ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Adrian’a geliyor. Adrian’ın gelişine çektiği şut yan ağlarda kalıyor.
76’
Sol kanattan Caner Erkin’in ortasına altıpasa yakın bir bölgede sağ çaprazda iyi yükselen Semih Şentürk’ün kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
75’
Orta sahadan gönderilen uzun topa sol kanatta hareketlenen Olcan Adın için ofsayt bayrağı kalkıyor.
75’
Sol kanattan Cristian Baroni’nin ortasına ceza sahası içerisinde sol çaprazda iyi yükselen Mehmet Topal’ın kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
74’
Dirk Kuyt’ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal’ın gelişine çektiği şutu kaleci Onur kornere çeliyor.
73’
Sol kanatta ceza sahasına yakın bir bölgede Semih Şentürk’e yaptığı faulün ardından Giray Kaçar sarı kart görüyor. Sarı kart cezası sınırında bulunan Giray Kaçar gelecek hafta Mersin İdman Yurdu maçında forma giyemeyecek.
72’
Trabzonspor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Marc Janko’nun yerine Emre Güral’ı oyuna alarak kullanıyor.
68’
Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım’ın yaptığı ortaya altıpas üzerinde yükselerek kafa vuruşu yapmak isteyen Semih Şentürk kaleci Onur’a faul yapıyor.
65’
Dirk Kuyt’ın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül’ün çektiği şut yan ağlarda kalıyor.
65’
Fenerbahçe bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını yapıyor. Pierre Webo oyundan çıkarken yerine Semih Şentürk giriyor.
64’
Orta sahaya yakın bir bölgede Trabzonspor yarı alanında Pierre Webo’ya yaptığı sert müdahalenin ardından Ondrej Celustka sarı kart görüyor.
62’
Fenerbahçe yarı alanının ortasında Hasan Ali Kaldırım, Alanzinho’ya yaptığı faulün ardından sarı kart görüyor.
61’
Cristian Baroni’nin pasına sağ kanattan hareketlenen Dirk Kuyt için ofsayt bayrağı kalkıyor.
59’
Savunmadan seken topla altıpas içinde sağ çaprazda topla buluşan Ondrej Celustka’nın çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.
59’
Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Adrian Mierzejewski geçiyor. Adrian’ın ceza sahası içerisine yaptığı ortayı savunma uzaklaştırıyor.
58’
Sağ kanattan atağa kalkmak isteyen Serkan Balcı, Caner Erkin’in sert müdahalesi ile yerde kalıyor.
55’
Farkın 3’e çıkmasının ardından Trabzonspor oyun disiplininden iyice kopmuş durumda.
52’
Cristian Baroni bu sezon ligdeki 4. asistini yapıyor.
52’
GOOOLL!! Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ün attığı golle farkı 3’e çıkarıyor. Dirk Kuyt’un pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Cristian Baroni ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını yapıyor. Cristian’ın ortasında top ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Gökhan Gönül’e geliyor. Gökhan Gönül’ün gelişine çektiği şutta top kaleci Onur’un sağından ağlarla buluşuyor.
51’
Orta alanda Bekir İrtegün, Gustavo Colman’a faul yapıyor.
48’
Adrian’ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcan Adın’ın şutu az farkla yandan dışarı çıkıyor.
46’
Soner Aydoğdu, Yasin Öztekin’in yerine ikinci yarının başında oyuna dahil oluyor.
46’
Trabzonspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Souleyman Bamba oyundan çıkarken yerine Alanzinho giriyor.
46’
Fenerbahçe karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. İlk yarıda hafif bir sakatlık geçiren Moussa Sow riske edilmiyor ve yerini Caner Erkin’e bırakıyor.
46’
Karşılaşmanın ikinci yarısı Trabzonsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
45’
Bülent Yıldırım’ın son düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor.
45’
Yasin Öztekin’in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Olcan Adın için ofsayt bayrağı kalkıyor.
45’
İlk yarının sonuna en az 2 dakika ekleniyor.
42’
Bekir İrtegün’ün orta sahadan gönderdiği uzun topa ceza sahasının hemen dışında hareketlenen Moussa Sow için ofsayt bayrağı kalkıyor.
42’
Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre’nin ortasını Egemen Korkmaz kafayla ceza sahası içerisine doldurmak istiyor ancak savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.
40’
Mehmet Topal’ın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım’ın ceza sahası içerisine yaptığı ortayı savunmada Giray Kaçar uzaklaştırıyor.
39’
Mehmet Topal, orta sahada Adrian Mierzejewski’ye yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart görüyor.
38’
Gustavo Colman’ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin için ofsayt bayrağı kalkıyor.
36’
Ceza sahası dışından gönderilen uzun pasla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Moussa Sow için ofsayt bayrağı kalkıyor.
36’
Sol kanattan Cristian Baroni’nin kullandığı köşe vuruşu savunmadan sekip ceza sahası yayının hemen içerisinde bulunan Gökhan Gönül’e geliyor. Gökhan Gönül’ün gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.
35’
Serbest vuruş için topun başına Cristian Baroni geçiyor. Cristian’ın çektiği şutu 90 diye tabir edilen yere gidiyor ancak kaleci Onur son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
34’
Gustavo Colman, Emre Belözoğlu’na yaptığı faulün ardından sarı kart görüyor. Fenerbahçe tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.
34’
Bu dakikalarda Fenerbahçe skor üstünlüğünün verdiği rahatlıkla kendi yarı alanında kısa paslarla oyunu soğutmaya çalışıyor.
31’
Cristian Baroni’nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Pierre Webo’nun korner direğine yakın yerden yaptığı orta Marek Cech’e çarpıp taca çıkıyor.
28’
Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gustavo Colman geçiyor. Colman’ın ceza sahası içerisine yaptığı ortayı savunma uzaklaştırıyor.
26’
Cristian Baroni bu sezon ligdeki 3. golüne imza atıyor.
26’
GOOOLL!! Fenerbahçe, Cristian Baroni’nin attığı golle farkı 2’ye çıkarıyor. Pierre Webo’dan aldığı göğüs pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cristian Baroni topla biraz ilerledikten sonra ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekiyor, Souleyman Bamba’ya çarpan top Onur’u kontrpiyede bırakıyor ve ağlarla buluşuyor.
24’
Adrian Mierzejewski ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve kısa süreli bir sakatlık yaşayan Emre Belözoğlu tedavisinin yapılması için saha kenarına geliyor.
23’
Marc Janko, Fenerbahçe yarı alanında Gökhan Gönül ile girdiği ikili mücadelenin ardından kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
19’
Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Emre Belözoğlu kullanıyor. Emre’nin ceza sahası içerisine yaptığı ortayı Giray Kaçar kafayla uzaklaştırıyor.
17’
Sağ köşeden Emre Belözoğlu’nun kullandığı korner savunmadan sekip ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Bekir İrtegün’e geliyor. Bekir’in gelişine yerden çektiği şut kaleci Onur’da kalıyor.
16’
Moussa Sow’un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cristian Baroni, topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere çıkıyor.
14’
Sol kanattan atağa kalkmak isteyen Marc Janko, Gökhan Gönül’e faul yapıyor.
11’
GOOOLL!! Fenerbahçe, Souleyman Bamba’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçiyor. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Dirk Kuyt’ın ortası kaleci Onur’un kucağına gelmek üzereyken araya girip topu uzaklaştırmak isteyen Souleyman Bamba’ya çarpan top Trabzonspor ağlarıyla buluşuyor.
10’
Karşılaşmanın ilk 10 dakikası çok yüksek bir tempoda geçti.
7’
Volkan Demirel’in ileri açılarak uzaklaştırmak istediği top orta sahanın az ilerisinde sol çaprazda bulunan Adrian Mierzejewski’ye geliyor. Kalecinin açıldığını gören Adrian’ın kaleye yaklaşık 40 metre mesafeden çektiği şutu Bekir İrtegün çizgi üzerinde kafayla kurtarıyor.
5’
Serkan Balcı’nın sol kanattan ayağının dışıyla yaptığı ortayı Marc Janko arka direkte kafayla altıpas üzerinde bulunan Adrian Mierzejewski’ye indirmek istiyor ancak Egemen Korkmaz son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
5’
Olcan Adın’ın pası ile sol kanatta topla buluşan Marek Cech son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Mehmet Topal tehlikeyi uzaklaştırıyor.
3’
Sol kanattan Olcan Adın’ın ortasına altıpasa yakın bir bölgede kafayla dokunan Adrian Mierzejewski’nin şutu az farkla yandan dışarı çıkıyor.
1’
Fenerbahçe maçın hemen başında %100’lük bir gol pozisyonuna giriyor. Pierre Webo’nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Moussa Sow’un şutunu Onur Recep Kıvrak kurtarıyor.
1’
Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
0’
21 hafta sonunda rakip filelere 25 gol bırakan Trabzonspor’da Adrian Mierzejewski ve Olcan Adın 4’er golle Trabzonspor’un en golcü futbolcuları. Yasin Öztekin ve Alanzinho 3’er asistle Trabzonspor’un ligde en çok asist isimleri.
0’
Trabzonspor’da kırmızı kart cezalısı Didier Zokora ile sakatlığı bulunan Zeki Yavru bu akşam forma giyemeyecek. Ailevi sebepten ötürü Halil Altıntop izinli olduğu için kadroda yer almıyor.
0’
Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak zorlu mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.