Türkiye Triatlon Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ‘Konya Duatlonu Türkiye Finali ve Konya Aquatlonu Türkiye Kupası’  03-04 Ekim 2015 tarihlerinde Konya’da yapıldı.


Konya Duatlonu Türkiye Finali ve Konya Aquatlonu Türkiye Kupasına yaklaşık 350 sporcu katılırken izleyenler son derece heyecanlı anlar yaşadı. Yarışmaların ilk gününde Konya Aquatlonu Türkiye Kupası Miniklerin ‘Yüzme-Koşu’ etaplarıyla Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Açık Yüzme Havuzunda ve Atatürk Stadyumu içerisinde bulunan parkurlarda tamamlandı.


Programın 2. Gününde ise Konya Duatlonu Türkiye Finalinde sporcular kıyasıya mücadele içinde yarışmalara başladı. Yarışmaların İlk ayağı olan ‘Konya Duatlon Türkiye Finali saat 10:00 da Şefikcan Caddesinde start aldı. Yarışma‘Koşu-Bisiklet-Koşu’ etaplarıyla tamamlandı.


Dereceye giren sporcuların ödüllerini Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ulaş, Nihat Çelikkollu, Mehmet Günbaş, Triatlon Federasyonu Disiplin Kurul Başkanı Hüseyin Avni Uluer ve MHK üyesi Suat Gücüyener verdi. konspor.com