Turkcel, Birleşmiş Milletler Kadın Ofisi (UN Women) tarafından organize edilen "Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri" (Women's Empowerment Principles - WEPs) etkinliğinde Türkiye'yi temsil etti.

İsviçre ve Avustralya Hükümetleri'nin ev sahipliğinde bu yıl 5'inci kez düzenlenen oturumlarda, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şirketin "kadın odaklı" öncü projeleriniBirleşmiş Milletler'e (BM) üye ülke temsilcilerine, iş dünyasının önde gelen isimlerine, akademisyenler ve STK yöneticilerine aktardı.

Koray Öztürkler, "Kadınlarımıza daha iyi bir hayat sunmak, geleceğimizi, çocuklarımızı garanti altına almak demek. Her alanda fırsat eşitliği sağlamak için teknolojimizle, yarattığımız istihdamla, sosyal sorumluluk projelerimizle kadınların yanındayız" dedi. 

100 BİN BURS VERİLDİ 

2 yıl önce "Kardelenler" 
projesini anlatmak için BM'de bulunduklarını anımsatan Koray Öztürkler, ondan sonra birçok yeni projeye imza attıklarını ifade etti. Kardelenler projesikapsamında halen yılda 10 bin kıza burs sağlanıyor. Bugüne kadar verilen toplam burs sayısı 100 bini geçerken, 28 bin öğrenciye ulaşıldı.