İçerisinde çeşit çeşit vitamin bulunduran balık, birçok hastalığa da şifa oluyor.

Hem lezzetli olması hem de içerisindeki vitamin deposu olması ile bilinen balık, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. 29 yıldır severek balık satan Mehmet Arslan, haftada 1-2 kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.  Balıklarda bol vitamin olduğunun altını çizen Arslan, Omega3, Demir, D vitamini, Kalsiyum vb. birçok  vitamin ve minareli içinde barındırdığını belirtti.

Kalp hastalığına, şekere, romatizmaya ve daha bir çok rahatsızlığın tedavisinde iyi gelen balık aynı zamanda tehlikeli de olabilir. Taze olmayan balıklar zehirlenme ve hatta ölümlere de neden olabilmektedir.

‘Balığın taze olduğunu nasıl anlarız’

Taze balığı anlamanın kolay yolları olduğunu ifade eden MehmetArslan; “Taze balığın gözleri parlak olur. Derisi gergin ve parlaktır. Derisine parmakla dokunduğunuzda oluşan çukurluk hemen düzeliyorsa balık tazedir.” dedi.  Balığı başından tutup kaldırdığınızda kuyruğunun dik olması gerektiğini söyleyen Arslan, balığın taze olduğunu anlamanın çeşit çeşit yolları olduğu şeklinde sözlerini sürdürdü.

‘En lezzetli pişirme yöntemi nedir’

Lezzeti en fazla olan balıklar olarak  kalkan, lüfer, sarı kanat, çinakop olduğunu  Mehmet Arslan,  balıkların fırında buğulama şeklinde pişirilmesi gerektiğini söyledi. Arslan, fırında buğulama şeklinde pişirilen balıkların bütün vitamin ve mineralleri  içinde barındırdığını ve insan vücuduna birçok faydası olduğunu sözlerine ekledi. 

Sakine Demir /Ybhaber.com