Futbol gündeminin son günlerde kuşkusuz en çok konuşulan konusu; FIFA Başkanı Sepp Blatter ile Real Madrid’in süperstarı Cristiano Ronaldo arasındaki atışma... İkili arasındaki söz düellosu, 77 yaşındaki İsviçreli futbol adamının, Barcelonalı Messi ile Ronaldo’yu kıyaslarken kullandığı “Messi iyi bir evlat ve Ronaldo’dan daha iyi bir futbolcu. Ronaldo, askerleri taklit ediyor; etrafındakilere talimatlar veriyor” ifadeleriyle başlamıştı. Ardından Ronaldo’nun, Twitter hesabından yaptığı “Bu sözler açık bir şekilde bana, kulübüme ve ülkeme FIFA’nın tavrını ve saygısını gösteriyor. Şimdi her şey açıklanıyor” açıklamasıyla devam etmişti.

REAL MADRİD HAYRANIYMIŞ!


Tüm bu olanların ardından gelen tepkiler üzerine FIFA Başkanı Sepp Blatter geri adım attı; Portekizli yıldızdan ve kulübü Real Madrid’den özür diledi. Blatter yaptığı açıklamada, “Benden Messi ile Ronaldo’yu kıyaslamamı istediler. Ben, Messi’nin iyi bir evlat olduğunu söyledim. Ama şunu belirtmek isterim ki bu iki futbolcu aynı düzeydedir. Her ikisi de olağanüstü bir futbolcu” dedi. Hayranı olduğu Real Madrid’e saygısızlık etmek istemediğini belirten İsviçreli futbol adamı, “Oluşan durumdan çok üzüntü duydum ve özürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BLATTER’DEN UNUTULMAZ GAFLAR:

FIFA Başkanı, 2011 yılında yaptığı bir açıklamada kadın futbolunun ilgi çekmesi için kadınların voleybolcular gibi kadınsı kıyafetler giymesi önerisini yapmıştı. Blatter’in ülkesi İsviçre’nin Kadın Futbol Milli Takımı’nın o zamanki kaptanı Evelyn Zimmermann ise öneriye tek kelimeyle “Berbat” yorumunda bulunmuştu.

Futbolda sık sık yaşanan “ırkçılık” sorunu ile ilgili de Blatter’in unutulmaz sözleri vardı. FIFA Başkanı, bu konu için “Futbolun içinde ‘ırkçılık’ diye bir problem yoktur” demişti ve büyük tepki almıştı. FIFA Başkanı’nın son yıllarda yaptığı tercihler de tartışma konusu olmuştu.

2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesini ve buradaki sıcaklık sorunundan dolayı da turnuvanın kışın oynanmasını teklif eden İsviçreli futbol adamı, bu önerisi ile eleştiri toplamıştı.