Elmander, Danimarka'da yetişip, Barcelona'nın altyapısına seçilen 14 yaşındaki genci, Galatasaray'a kazandırmaya çalışıyor.

Galatasaray'da Igor Tudor ile yollarımn ayrılmasından sonra teknik direktörlüğe gelen Fatih Terim'in ilk icraatlarıdan biri eski futbolcusu Johan Elmander'i teknik ekibine katmak olmuştu. Elmander'i Kuzey Avrupa'daki temsilcisi olarak görevlendiren Terim, bu bölgede futbolcu tesphit etme işihni İsevçli yıldıza vermişti.

Kuzey liglerinden oyuncu bakan ve kaliteli genç futbolcuları Florya’da denemeye almak isteyen Johan Elmander’in ilk keşfi ise Mesut Melik Mollaoğlu oldu.

Henüz 14 yaşında olan Mollaoğlu, Danimarka'nın Kopenhag kulübünün futbol okulunda yetişirken, yetenekli futbolcu bu sene başında Katalan devi Barcelona'nın üç kademeli altyapı seçmesini kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Aslen Konyalı olan Melik Mollaoğlu’nu dikkatle takip eden Elmander, oyuncunun tüm haklarını elinde bulunduran Türk menajerlerle irtibata geçti.

Mollaoğlu’nun görüntülerini Fatih Terim’e de sunan Elmander sezon sonuna kalmadan oyuncuyu Florya’ya getirmek isterken, genç futbolcunun ailesinin de bu gelişmeye sıcak baktığı belirtildi.

Levent Gültekin/Özel Haber-Diriliş Postası