Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Yüz Gülen Yüz Projesi' kapsamında Konya'yı ziyaret eden öğrenciler, Hz. Mevlana ve Şemsi Tebrizi'nin Türbesini, İnce Medrese ve şehitliği ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi de dün gece, öğrenciler için sema gösterisi düzenledi. Yaşadıkları şehirlerden çıkarak ilk defa başka bir ili ziyaret eden öğrenciler, geziden çok memnun kaldıklarını belirtti. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 28 Ocak-07 Şubat 2013 tarihleri arasında Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan 16-20 yaş aralığındaki gençlere yönelik planlanan 'Yüz Güler Yüz' isimli proje kapsamında, yarıyıl tatili boyunca başarılı 2 bin 500 öğrenci İstanbul ve Konya'yı ziyaret ediyor. Bu kapsamda, Diyarbakır, Erzurum, Malatya'dan Konya'ya gelen lise öğrencileri ilke önce İnce Medrese'yi ziyaret etti. Rehberler eşliğinde ziyaretlerini gerçekleştiren öğrenciler, aktarılan bilgileri ilgi ile dinledi. Medresede sergilenen tarihi eserleri inceleyen öğrenciler hatıra fotoğrafları çekti. 
 
Öğrenciler ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra, Konya Büyük Şehir Belediyesi tarafından hazırlanan Sema Programı'na katıldılar. İlk defa Sema'yı canlı olarak izleyen öğrenciler, yaşadıkları heyecanı kameralarla kaydettiler. 
 
Gezi hakkındaki izlenimlerini anlatan öğrencilerden Süleyman Öğür kendisinin Hz Mevlana'nın türbesini ziyaret etmeyi çok istediğini, bu proje kapsamında bunun gerçekleştiğini söyledi. Anlatılan bilgileri de çok önemsediğinin altını çizen Öğür, "Çok etkilendim ve duygulandım." dedi. 
 
Kendisinin Diyarbakır'ın dışına ilk kez çıktığını da belirten Burak Gündoğdu ise projeyi gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür etti. CİHAN