Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında çıkan yangın sonucunda 201 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişinin mahsur kaldığı yangın sonrasında Soma'da hayat durdu.

Madende hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin aileleri dün geceden beri hastane önünde bekliyor.

'Umutlar tükeniyor'

Ilk arama kurtarma çalışmaları sonrasında 201 cesedin çıkarıldı. 80 kişi de yaralı çıkarıldı. Yaralılar civardaki hastanelere sevk edildi. Yaralı yakınları hastane önünde bekliyor. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı hastanede belirli aralıklarla anonslar yapılıyor. Yapılan anonslarda yaralıların sağlığı hakkında bilgi veriliyor.

'10 yıllık madenciyim denetleme görmedim'

Radikal'in haberine göre, abisinin madende mahsur kaldığını ve madenlerin yeteri kadar denetlenmedigini söyleyen Hayrettin Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti: "10 yıl boyunca madende çalıştım. Doğru düzgün denetleme yapılmıyordu. Denetlemeler tamamen formalite icabı. Kağıt üzerinde denetleme yapılıyor. Benim abim 1200 lira için o madende mahsur kaldı. Şu ana kadar kendisinden bir haber alamadık. Kimse bize bilgi vermiyor. Çaresizce bekliyoruz."

'Şehirde hayat durdu'

Sabahın erken saatlerinde civar şehirlerde yaralı ve ölü yakınları Soma'ya akın etti. Soma'da pazar yeri kurulmadı, esnaf kepenk kapattı. Kahvehanelerde insanlar televizyon izleyerek madenciler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.