Beykoz’da gece boyunca devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Bazı ağaçlar çocuk parkına düşerken bazıları da otobüs duraklarının üzerine devrildi. Olayın gece meydana gelmesinden dolayı can kaybı yaşanmadı. Geçtiğimiz günlerde ağaç devrilmesi sonucu üç kişinin hayatını kaybettiği Beykoz Korusu’na ise rüzgar nedeniyle, araçlarla giriş bir süreliğine yasaklandı.

İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Beykoz’da çok sayıda ağaç devrildi. Devrilen ağaçların bazıları çocuk parkları ve otobüs duraklarının üzerlerine yıkıldı. Ancak ağaçların kimsenin olmadığı gece saatlerinde devrilmesi nedeniyle can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekipleri de yıkılan ağaçları motorlu testerelerle parçalayarak kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Olayı anlatan çocuk parkındaki yetkililer, gece meydana gelen şiddetli fırtınada kökleri zayıf olan ağaçların dayanamayarak yıkıldığını, olayın gece meydana gelmesinden dolayı da bir facia yaşanmadığını söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Beykoz Korusu içerisindeki bir kafeteryada oturan insanların üzerine yıkılan bir ağaç nedeniyle iki kişi olay yerinde, bir kişide hastanede hayatını kaybetmişti. Görevlilerin şiddetli rüzgar nedeniyle Beykoz Korusu’ndaki ağaçlık alanlara araçlarla girişi bir süreliğine tedbir için yasakladıkları görüldü.



Kaynak: CIHAN