ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, BDP tarafından organize edilen nevruz etkinliğine katılan DTK Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, barış sürecinin başarılı olması için Kürt halkına statü tanınması gerektiğini söyledi.

BDP Viranşehir İlçe örgütü tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalardı, Şırnak Mahallesi'ndeki boş alanda gerçekleştirildi. Kutlamalara katılmak için gelenler, polisin önlem aldığı kontrol noktalarında yapılan üst aramasının ardından alana alındı. Davul-zurna ve çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde yakılan ateş üzerinden atlayan ve halay çekenler sık sık PKK lehine sloganlar atıp, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile sarı, kırmızı, yeşil renkte flamalar açtı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte kalabalığa Kürtçe konuşma yapan DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, 2013 yılının Kürt halkı ve Abdullah Öcalan'ın özgürlük yılı olacağını söyledi.

Hükümetin yaşanan süreçte Öcalan'ın barış planını dikkate alması gerektiğini ifade eden Ahmet Türk, şöyle dedi:

"Hükümet, Öcalan'ın barış planını dikkate almalıdır. Barışta samimi olunmalı ve bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Kürt halkı, yıllarca kandırıldı. Yılarca barış ve özgürlük için canını verdi. Bu halk özgürlüğü için çok bedel ödedi ve bugün Erdoğan'a barışın sağlanması için şans verdi. Kürt halkına statü tanınmadığında, bu barış tehlikeye girer. 2013 yılı Kürt halkının ve Abdullah Öcalan'ın özgürlük yıldır" dedi.

Nevruz etkinliği, Ahmet Türk'ün konuşmasının ardından yerel sanatçıların konseriyle olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA