Astaş Holding ile Aşcı ailesi tarafından Samsun’a kazandırılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Yerleşkesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Çetinkaya Mahallesi mevkiinde bulunan fakültenin açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, fakülte için spor tesisi yapılacağının müjdesini verdi. Kılıç, Aşcı ailesinin girişimini tebrik edip, "Özel bir şirket olarak memleketlerine, doğdukları, büyüdükleri, köylerinin oldukları topraklara, Samsun`a, Bafra`ya böyle bir güzel yatırım yaptılar, burayı kazandırdılar. Buranın spor tesisini yapmak, spor tesisinin gelişmesini ve yeni spor tesisleri kazandırmakta bizim görevimiz. Biz bu konuda Aşçı ailesi ile beraber çalışarak farklı dallardaki spor tesislerini kazandıracağız." dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin üniversitelerin devletle birlikte hareket etmesi ve ortaya güzel şeyler koyması olduğunu vurgulayıp, "Şu anda dünyada Türkiye 6. en fazla yabancı turist çeken ülkedir. 2013 rakamlarına göre, 32 milyon 700 bin civarında turist ve turizmden elde ettiğimiz rakam ise 35 milyar dolardır. Bu yerin yapılması konusunda giden Valimiz Hüseyin Aksoy’un çok katkıları olmuş. Ona da teşekkürlerimizi sunarız.” ifadelerini kullandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan da yapılan binanına OMÜ’nün en iyi ve en güzel binası olduğunu belirtip, "Dünya ölçeğinde insan yetiştiremiyorsanız, kendi çapınızda ‘bize yeter’ dediğiniz kadar insan yetiştirirseniz, bu da devleti ve ülkeyi giderek güçsüzleştirir. Çünkü sınırların kalktığı bir dünyada, bir başka ülkede yetişmiş çok daha iyi bir eleman sizin esiriniz olur. Ama siz nitelikli eleman yetiştirirseniz, sizin eleman gider başka ülkelerde onların zenginliğinden pay almanızı sağlar.’’dedi.

Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rıza Aydın fakülteyi tanıtan bir konuşma yaptı.

ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı ise konuşmasında, merhum babaları Şevket Aşçı’nın arzu ve istekleri doğrultusunda Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devretmek üzere Bafra’da inşa ettikleri turizm fakültenin üç katlı toplamda 10 bin m2 kapalı alanı içerisinde barındıran 60 öğrencilik 20 sınıfa ve toplamda ise gece ve gündüz olmak üzere 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olduğunu aktardı.

ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı ise yaptıkları fakültenin yanı sıra, pek çok alanda özellikleri artırılan kapsamlı üniversitelerin yapılmasıyla Samsun ve Bafra’nın üniversite şehri haline dönüşmesini diledi.

Konuşmalardan sonra ise açılış kurdelesi kesimi yapıldı. Daha sonra fakültenin içi gezildi.

Kaynak: CIHAN