Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu’nu bakanlığın Ortaköy'deki ofisinde kabul etti.

AB Komisyonu'nun, hizmet sunan Türk vatandaşlarının Almanya, Hollanda ve Danimarka'ya vizesiz girebilmesiyle ilgili açıklamasına yönelik bir soru üzerine Bağış, AB ile vize muafiyeti süreci ile ilgili önemli bir süreci başlattıklarını hatırlattı. Bağış, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak şuan AB Komisyonu'nda önümüzdeki süreçte bütün vatandaşlara vizelerin kalkabilmesi için onların ve bizim birtakım beklentilerimizin karşılıklı olarak yerine gelmesini sağlayacak bir yol haritası hazırlamalarını bekliyoruz. Hazırlanan yol haritası şekillendikten sonra üzerinde uzlaşma sağlandıktan sonra uygulanırsa diğer ülkeler gibi bizim de 2-3 yıllık bir süre içinde bu vizelerin kalkmasını göreceğimizi ümit ediyoruz."

Çok itibar etmeyin

Yol haritasını görmeden şuan yorum yapmayı çok doğru bulmadığını dile getiren Bağış, "Gazetelere yansıyan 3 ülkenin vize muafiyeti veya hizmet sağlayanlara vize uygulamama kararı, aslında AB'nin bir belgesinin yenilenmesi sırasında eklenen ülkelerdir. Ama o ülkelerde vize yerine vize muafiyet belgesi talep edilmektedir. Vize muafiyet belgesi almak vize almaktan çok daha zordur. Onun için vatandaşlarımızdan, 'Artık vizeye gerek yok, hadi gidelim'şeklinde yaklaşımlara çok itibar etmemelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: