Suruç ilçesinde temaslarda bulunan Çelik, Kaymakamlık girişinde Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile görüştü. 

Bakan Çelik, Kaymakam Abdullah Çiftçi’den ilçedeki duruma ilişkin brifing aldıktan sonra ilçe merkezinde bulunan Suriyeli Kürtlerle sohbet etti. 

Çelik, uygulamalarda ayrımcılık yapmadıklarını belirterek, ’Bakın ben devletin Bakanıyım sizlerle beraberim, rahat edecek nasıl bir imkan istiyorsanız biz yanınızdayız. İster gezin, ister kampta kalın, ister komşularınıza akrabalarınıza ziyarete gidin ama orası da inşallah (Kobani) salim bir yer haline gelmesi için şu anda çalışmalar yapılıyor. İnşallah evlerinize göndermek için biz gayret göstereceğiz ama şu anda burdasınız burda iken rahat etmeniz gerekiyor. Bu toz toprakta kalın demek doğru değil’ şeklinde konuştu. 

Daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret eden Bakan Çelik, onların sıkıntılarını dinledi. 

Buradan Suriyeli Kürtlerin kaldığı Ahmet Bican Camisi’ne geçen Çelik, orada kalan bazı ailelere, AFAD’ın oluşturduğu kamplara gitmelerini teklif etti.

Çelik, kendileri için bir süre kamp ortamının daha iyi olağını söyledi. Ardından yaklaşık 20 kişilik aile, Bakan Çelik’in korumalarının da yardımıyla çağırılan minibüse binerek, Yatılı Bölge Okulu’nda oluşturulan kampa gönderildi.

Devletin ve Suruç halkının sığınmacılara kucak açtığını vurgulayan Çelik, ’’Şimdi bir aileyi de cami avlusundan aldık YİBO’ya gönderiyoruz. Bunlar devam edecek, misafirlerimizi müsait olmayan yerlerdeki yaşamlarından kurtarmamız gerekiyor, devletimiz güçlü’’ dedi.

Çelik, ilçedeki temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Muhabir: Eşber Ayaydın, Rauf Maltaş

Kaynak: AA