MÜZİK Yorumcuları Meslek Birliği’nden (MÜYORBİR) ihraç edilen Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ, ihraç kararını veren birliğin yönetim kuruluna ateş püskürdü. “O kararı alanlar, benim emek verdiğim insanlar. Bana bunu layık görmelerine çok üzüldüm. Dostum dediğim kişileri aslında hiç tanıyamamışım” diyen Sağ, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. MÜYORBİR’in başkanlığına adaylığını koyan ve geçen ay yapılan olağan genel kurulda, başkan seçilen rakibi Ahmet Koç’la tartışma yaşayan Sağ, seçimlerde kendisine haksızlık yapıldığını ve buna tepki gösterdiği için ihraç edildiğini öne sürdü:
 
SEÇİME HİLE KARIŞTIRDILAR
“Genel kurulda iki liste vardı; benim ve Ahmet Koç’un listesi. Bu arkadaşlar, benim listemde aday gösterdiğim kişileri kendi yedek listelerine yazdılar. Ben de buna karşı çıkıp yaptıklarının sahtekârlık olduğunu söyledim. Onların buna karşı çıkmaları, benim isyan etmeme neden oldu. Ahlaksızlık yaptıklarını, seçime hile karıştırdıklarını söyledim. Bu sözlerim için beni disiplin kuruluna vermiş ve ihraç etmişler. Ben hiç kimseye hakaret etmedim. Ayrıca ettiysem bile dava açsınlar, kararı yargı versin. Bu yaptıkları, cumhurbaşkanına, başbakana hakaret eden birinin vatandaşlıktan çıkarılması gibi bir şey. Ama ben hukuki takibimi sonuna kadar yapacağım.”
 
İHRAÇ EDİLEN TEK ÜYE
MÜYORBİR Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Koç, Ali Kocatepe, Belkıs Akkale, Burhan Şeşen, Kubat, Onur Akın ve Edip Akbayram, ihraç kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Arif Sağ, MÜYORBİR’e ve yönetim kuruluna yönelik haksız, hukuk dışı eylem, söz ve beyanları nedeniyle Haysiyet-Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Kurul tarafından Sağ’dan yazılı savunma talep edilmiş, ancak Sağ yazılı savunmasında da mevzuat ve tüzüğe aykırı söz ve beyanlarında devam etmiş, haksız tutumunda ısrarcı olmuştur. Bunun üzerine üyelikten ihracına karar verilmiştir. MÜYORBİR’İN 14 yıllık tarihinde oybirliği ile ihraç edilen tek üye Arif Sağ’dır.”