Türkiye erken bastıran kışın şaşkınlığını yaşıyor. Yurdun doğu, kuzey ve batıdaki yüksek rakımlı şehirlerinde kar yağışı görülürken, Meteoroloji, sıcaklıkların 3 ila 10 derece düşeceğini açıkladı. Türkiye'nin genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Ülkenin batısı ve güneyi hariç tüm bölgelerindeki yüksek şehirlerde kar yağışı görülüyor. Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu dağında kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Ekipler, sürücüleri kar lastiklerinin takılması konusunda uyardı. 
 
ABANT BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ 
 
Abant ve Gölcük Tabiat Parkı, kar yağışının ardından beyaza büründü. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Abant'ta kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Gölcük'te 8 santimetre oldu. Kar kalınlığı, kayak ve kış turizmi merkezleri olan Kartalkaya'da 20, Uludağ'da 10 santimetreye yaklaştı. 
 
DOĞU ANADOLU BUZ KESİYOR 
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde de soğuk hava nedeniyle yüksek kesimlere kar yağdı. Hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da sağanak yüksek kesimlerde kara dönüştü. Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da sıfır, Erzurum'da 2, Kars'ta 4 derece olarak ölçüldü. Gece saatlerinde Ardahan'da etkili olan sağanak, daha sonra kar yağışına döndü. Kars'ın Sarıkamış ilçesini çevreleyen Soğanlı ve Allahuekber dağlarına da yılın ilk karı düştü. 
 
Daha soğuyacak 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının, ülke genelinde hissedilir derecede olmak üzere (3 ila 10 derece) azalacağını açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.