AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dün parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Çelik, ayrıca bir televizyon programında da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik'in açıklamalarında, Fazıl Say'a verilen cezayla ilgili yorumu, kanser hastası Dilek Özçelik ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar arasındaki olay ve Emek Sineması'yla ilgili değerlendirmeleri dikkat çekiciydi.

KANSER HASTASI DİLEK ÖZÇELİK 


"Kendisine şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. (DİLEK'İN İLAÇLARI GELDİ)

Kendisi bakanla görüşmeyi kolluyor ve daha önce il başkanlığının önünde de beklemiş. Bakana verilen bilgi, kanser hastası olduğu ve acilen ilaç alması gerektiği yönünde. Bilgi bu yönde olduğu için bakan da cebinde ne kadar parası varsa veriyor. Kendisine, 'ne kadar vardı' diye sordum, '2 bin TL' dedi. 'Al kızım, ilaçlarını al' diyor.

 

Cebinde ne kadar varsa veriyor. Kızımız da cami çıkışı 'dilenci değilim çözüm istiyorum' diyor. Sayın bakan sonra kendisiyle çok daha yakından ilgileniyor. Yöntemi tartışabilirsiniz ama bakan vicdan sahibi olmasaydı, başkasının derdini kendi derdi kabul eden bir insan olmasaydı... Herkes her önüne gelene cebinden çıkarıp 2 bin TL vermez. Dediğim gibi yöntemi sorgulayabilirsiniz ama tepeden tırnağa iyi niyetle yapılmış bir hareket.

Kızın saçları da kemoterapiden dolayı dökülmüş değil. Yeni kanser teşhisi konmuş ve henüz hastaneye yatırılmış değil. Bu durum da bakanın dikkatini çekiyor ve üzülüyor."