CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Twitter hesabından yaptığı açıklamalarına tepkiler sürüyor. Aygün’ün ’Türbana hiçbir zaman saygı duymadım, asla duymam. Arap erkek egemenlerinin kadını aşağılama aracıdır türban. Arap erkekleri 7. yüzyılda, 9 yaşındaki kızları koynuna alıyordu. Şimdiki Türk IŞİD’ciler 9 yaşındaki çocukları türbana sarıyorlar, 7. yüzyıldan 21. yüzyıla aynı mantık.’ mesajına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "CHP, Hüseyin Aygün’e ihraç etmelidir." dedi.

Türkoğlu, "Açıklamalarıyla hem ne kadar bilgisiz ve cahil olduğunu ortaya koymuş ve hem de içerisindeki din ve peygamber düşmanlığını bir kez daha açığa vurmuştur. Yaşadığı toplumun değerlerini tanımayan, saygı duymayan bu zat açıklamaları ile bir taraftan provokasyon yapmakta diğer taraftan ise birilerinin ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye bir sömürge vilayeti midir ki en temel değerlerine ve peygamberine hakaret edilmesine müsaade edilecektir? Sömürgeci Batı bile sömürgeleri altındaki toplumların temel dini ve milli değerlerine bu kadar açık aleni hakaret etmemişlerdir." ifadelerine yer verdi.

’BATI DEMOKRASİLERİNDE BİLE KABUL GÖRMEZ’

Selçuk Türkoğlu açıklamasında şunları kaydetti: "Batı ülkelerinde Ateizmin yaygın olduğu herhangi bir ülkede bir milletvekilinin Hz. İsa’nın cinsel hayatını ima ederek şimdiki Hristiyan geleneklerine dair hakaret eden bir beyanda bulunabilir mi? Bulunsa eğer o milletvekili parlamentoda kalabilir mi? Orta öğretim kurumlarında başörtüsü serbestisi olumlu bir karardır. Görecesiz olarak din, vicdan ve ifade özgürlüğü bütün vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. Bu düzenlemeyi yapanların farklı siyasi hesaplar içerisinde olması insanların temel insan hakkı olan kıyafet tercihlerinin önündeki engellerin kaldırılması doğruluğunu ortadan kaldırmaz. Bu açıklama artık bardağı taşıran son damladır. Milletin değer yargılarını bu denli aşağılayan bir zatın artık kutsal TBMM çatısı altında ve CHP içerisinde yeri bulunmamalıdır. Kendisinin istifa etmesi beklenmeden CHP yönetimi milletin değerleri ile kavgalı olmadığını ispat etmeli ve bu kişiyi ibret-i alem için ihraç etmelidir."

Kaynak: CIHAN