Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kimse Yok Mu Derneği Sivas Şubesi ’Bu Bayram da Evde Yokuz’ sloganıyla, her yıl yollarını umutla bekleyenlerin kapılarını bir kez daha aralamak için hazırlıklarını tamamladı. Kimse Yok Mu, Sivas’ta 500 mağdur aileyi bu bayramda sevindirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de ve dünyanın 113 ülkesinde ’Bu Bayram da Bekliyoruz’ diyenlere bayram coşkusunu yaşatmak isteyen Kimse Yok Mu gönüllüleri, Kurban Bayramı’nı evlerinden uzakta bir yetimin, ihtiyaç sahibi bir ailenin veya savaşta evini terk etmiş bir mültecinin yanında geçirecek. Kimse Yok Mu Derneği Şube Başkan Yardımcısı Yurdal Epsileli, Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e, dünyada 100 ülkede ve tüm Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kimse Yok Mu gönüllülerinin, Sivas’ta hazırlanacak kurban etinden oluşan paketlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar teslim edeceğini söyleyen Epsileli, "Yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar, hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.” şeklinde konuştu.

“DERNEĞİN HİÇ BİR SİYASİ AMACI YOK”

“Kimse Yok Mu olarak, bizim tek gaye ve amacımız fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerine yardım götürmek. Hiçbir siyasi amacımız yoktur.” diyen Epsileli, “Amacımız, bu kurbanda yardıma ihtiyacı olanlara yardım götürmektir.” dedi. Derneğe yapılacak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaklarını kaydeden Epsileli, “Dinin, dilin, ırkın ve şeklin ne olduğuna bakılmaksızın, tamamen yardım sahiplerine ulaştırılmak üzere kurulmuş bir hayır kurumudur.” ifadesini kullandı.

Yurdal Epsileli, Kimse Yok Mu olarak kurban bedellerinin yurt içinde 600, Afrika ve Asya’da 300, Filistin’de bin, diğer ülkelerde ise 400 lira olarak belirlendiğini aktararak, “Kurban Bayramı’nda hazırlayacağımız 500 paketi, 500 mağdur aileye götürmek için bu bayramda evde olmayacağız.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: CIHAN