Manisa Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği’nin (MEDAR), Valilik, İl Özel İdaresi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Şeb-i Arus töreni düzenlenecek. MADER Başkanı Veysi Dörtbudak, basın toplantısında düzenlenecek tören hakkında bilgi verdi. Sultan Kafe’de düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse’de katıldı. Şeb-i Arus törenlerinin 21 Aralık Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.00’da gerçekleşeceği belirtildi.

MADER Başkanı Veysi Dörtbudak, Mevla’nın 740’ncı vuslat yıldönümü olarak Manisa’da bu etkinliği yapmalarının sebebinin, Konya’ya gidemeyip oradaki bu güzellikleri, bu etkinleri göremeyen vatandaşlara, bu manevi duyguyu Manisa’da yatmak olduğunu söyledi.

Bu kararlarını yetkili kişilerle paylaştıklarında olumlu karşıladıklarını ve gereken desteği verdiklerini belirten Dörtbudak, programın Tasavvuf Musikisi konseriyle başlayacağını ifade etti.

Programın şiir dinletisiyle devam edeceğini kaydeden Dörtbudak, “Arkasından klasik usulde olan sema programı içerisinde mesnevi şerif sohbeti yapılacak. Devamında da Mevlevi mukabelesi olacak. Etkinliği gerçekleştirecek ekip Konya’da Mevla’nın Şeb-i Arus etkinliklerini yayan ekiptir” dedi. Konya’da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin aynısını Manisa’da da düzenleyeceklerini vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Şeb-i Arus törenlerine bütün Manisalıları beklediklerini bildirdi.

Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gidemeyenlerin üzülmemesi gerektiğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse,Konya’da Şeb-i Arus törenlerinin aynısının 21 Aralık Cumartesi günü Manisa’da gerçekleştirileceğini dile getirdi.


İHA