Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında rahvan at yarışları yapıldı. Yayla mevkiindeki yarışlara Balıkesir, İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve farklı kentlerden 120 at katıldı. Yarışları izleyen vatandaşlar, güneşli havayı fırsat bilerek bir taraftan da piknik yaptı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş burada yaptığı açıklamada, Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen rahvan at yarışlarına farklı kentlerden 120 atın getirildiğini kaydetti. Yarışların deste, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde yapıldığını belirten Gümüş, "Amacımız Muğla’da yıllardır yaşatılan kültürel zenginliklerin sürmesini sağlamak. Kültür şenliğimiz içerisinde en fazla ilgi çeken alanlardan birisi Rahvan At yarışları. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgisi ve katılımı var. Belediye olarak yarışlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Gösterilen ilgi de bizi mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda yarışları daha da yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Kızak ve Atlı Kızak Spor Dalları Asbaşkanı Günal Genç ise Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak 10 ayrı dalda faaliyet gösterdiklerini, bunlardan birinin de rahvan at yarışları olduğunu belirtti. Yarışların aynı zamanda federasyonun 2014 yılı faaliyet programında yer aldığını dile getiren Genç, "Yarışlara ülkemizin 25-30 ilinden katılım var. Çok çekişmeli ve heyecanlı yarışlar oluyor. Rahvan at yarışları Muğla’da artık geleneksel hale geldi." ifadelerini kullandı.

Yarışlarda Günal Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Gümüş’e desteklerinden dolayı plaket verdi. Öte yandan yarışmada dereceye girenlerin daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: CIHAN