Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, güney bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, akşam ve gece saatlerinde Kars çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
Hava sıcaklığında ise Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR
 
Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken, Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Anadolu Yakası yağmur ve sağanak yağışlı. (13)
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (12)
 
İZMİR: Parçalı bulutlu. (19)
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)
 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif yağmurlu. (12)
 
ERZURUM: Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı. (9)
 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Muğla'nın doğu ilçeleri ile hafif olmak üzere Kütahya çevrelerinin, gece saatlerinde Muğla il merkezinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda, akşam ve gece saatlerinde Kars çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri ile Şanlıurfa çevrelerinin, öğle saatlerinde bölge genelinin, akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.