Osmaniye Valisi Kerem Al görevine başladı.

Vali Kerem Al, Osmaniye Valiliği önünde Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hamza Tor,Vali Yardımcıları Ali Çağlar, Yusuf Özdemir, Mehmet Çubuktar, Dr. M. H. Nail Anlar, Mehmet Öz, Alp Eren Yılmaz, Muammer Balcı, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Siyasi Parti Temsilcileri tarafından karşılandı.

Karşılama sonrasında valilik şeref defterini imzalayan Vali Al, valilik makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu güzel şehre Vali olarak atanmaktan, bu kutlu topraklarda hizmet imkanı bulmuş olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bize tevdi edilen makam, milletin makamıdır. Bunun bilincindeyiz. Milletimizin kaynaklarını, yerinde ve etkin bir şekilde kullanmak doğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Adil ve kuşatıcı bir hizmet anlayışında olacaklarını ifade eden Vali Kerem Al, “Başta medya olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin desteğine, görüşlerine ihtiyacımız var ve buna talibiz. Osmaniye’de kalkınma ve yatırımlardan önce huzur istiyoruz. Bu huzura katkı sunmaya çalışacağız. Bu elbirliği ile olacak. Kurumlar arası işbirliği olmazsa olmaz şartımız. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları’nın desteği de önemli. Sorunlarımızı beraber tespit edip, çözümleri birlikte arayacağız. Ortak akılla, makul çözümler bulmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.Devlet hayatında 34 yılının dolduğunu kaydeden Vali Al, “Uzun yıllar mülkiye müfettişliği, 4 yıl Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptım. Osmaniye Valiliği, üçüncü il valiliğim. Enerjimizi, tecrübemizi, bilgimizi bu ilin hizmetine adamaya çalışacağız. Sizlerin gönlünde yer açmaya talibiz” dedi.

Bu arada basının da demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Vali Kerem Al, “Yapıcı eleştiri getirmek elbette basın mensuplarımızın hakkı. Ancak bu eleştirilerin, olaylar iyi araştırıldıktan sonra objektif bir şekilde dile getirilmesi lazım. Basın meslek ahlakının gereği olarak basın mensuplarımızın bu konuda özenli olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: IHA