IŞİD’le Peşmerge güçlerinin çatışmaları devam ediyor. Peşmerge, Kerkük’ün güneyindeki Habbaze petrol kuyuları ve diğer kaybedilen bölgeleri, örgütten geri aldı.

Peşmerge ile Irak Kürdistanı’na saldıran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki çatışmalar sürüyor. Operasyonda görev alan General Hiva Abdullah, Habbaze petrol kuyuları ile Mektep Halit ve Meryembeg köylerinin kurtarıldığını belirtti. Abdullah, Erbil’den ve diğer bölgelerden ağır silahlar eşliğinde gelen takviye güçlerle sabah gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar sonucu IŞİD’in, Kerkük’ün güneyinde püskürtüldüğünü ifade etti.

Peşmerge komutanı, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırısıyla operasyona ciddi bir destekte bulunduğunu kaydetti.

Abdullah, savaş uçaklarının, IŞİD’in elindeki çok sayıda zırhlı aracı etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Bir başka Peşmerge yetkilisi de, Kerkük’te IŞİD’in eline geçen tüm bölgeleri geri aldıklarını duyurdu.

Kerkük polis yetkilisi Ümit Serhat Kadir, IŞİD’in çok sayıda kayıp verdiğini de vurguladı.

Ayrıca DHA’da yer alan habere göre ise IŞİD’in klar gazı yüklü bombalı araçlar Musul’da saldırıya hazırlanırken uçakla aracın patlatıldığı bildirildi. 4 Peşmerge’nin gazdan etkilendiği öğrenildi.

IŞİD, perşembe günü başlattığı saldırı dalgasında Kerkük’te bazı köyleri ele geçirmiş, saldırıda aralarında bir Peşmerge komutanının da olduğu 20’yi aşkın Peşmerge hayatını kaybetmişti.