Türkiye, PKK'nın geri çekilip çekilmeyeceği, eğer geri çekilme olacaksa bunun silahlı mı silahsız mı olacağının tartışması tam gaz devam ederken Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan süreçle ilgili olarak çok önemli bir detaya dikkat çekti.

Terör örgütünün 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bozguna uğratılmasından sonra PKK, final yılı deyip büyük kayıplar verdiği 2012'nin son döneminde 'her evden bir şehit' kampanyası başlatmıştı. Bu kapsamda en büyüğü 15-16 yaşında olan bini aşkın çocuğu toplayıp kamplarda eğitime aldı.

Tam da bu noktada Adem Yavuz Arslan, barış sürecinde PKK'nın samimiyetini test edercesine bir çağrıda bulundu. Arslan'a göre, PKK'nın elindeki çocukları serbest bırakması için tarihi fırsatı kaçırmaması gerekiyor. 

İşte Arslan'ın konuyla ilgili olarak da Akil İnsanlar Heyeti'ndekilere yol gösteren bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm:

"Eğer PKK gerçekten barış istiyor, Öcalan'ın tabiriyle bir kişinin bile burnu kanamasın istiyorlarsa çocukları yurtdışına çıkarmadan ailelerine yollayabilirler. Yasal olarak hiçbir eyleme karışmadıkları için sorun da olmaz.Sonuçta sınır dışına çekilip geri gelmelerini gerektiren bir durum da yok. İnşallah olmaz ama yarın bir gün çözüm süreci akamete uğrarsa sahaya ilk sürülecek olanlar da bu çocuklar olacak.

Muhtemelen de büyük bir kısmı 16-17 yaşını göremeyecek. Aslında Akil İnsanlar Heyeti bu çocukların ailelerine kazandırılması ile işe başlayabilir."