İstanbul’da yaşadıkları belirlenen A.D. (28) ve Ö.S. (30) Konya’daki bir döküm fabrikasını arayıp Sakarya’daki fabrikalarında kullanacaklarını söyleyerek çek karşılığı 7 bin 250 TL’lik malzeme sipariş etti. Daha sonra dolandırıcılar, malzemeleri gönderen fabrika sahibi F.A.’ya sahte çek verdi. Fabrika sahibi çekin sahte olduğunu öğrenirken, aynı kişiler bir süre sonra tekrar fabrikayı arayarak bu kez 15 bin TL’lik malzeme sipariş etti. Fabrika sahibi F.A. da hemen polise giderek yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri firma sahibi F.A ile dolandırıcıları görüştürerek, kargonun Arifiye İlçesine gönderileceğini söylemesini istedi. 15 bin TL malzeme yerine bir kömür tozu paketleyip kargo yapan F.A, dolandırıcılara kargonun gönderildiğini söyledi. Kargo şubesinde de polis, kargo görevlisi kılığına girerek, kargoyu teslim almak için gelen Ö.S ve A.D. gözaltına aldı.

Polislerin yaptığı araştırmada Ö.S’nin çeşitli suçlardan 19, A.D’nin ise 3 suç kaydı olduğu belirlendi. Şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA