HDP Genel Merkezinde protesto sırasında binada yangın çıkaran kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı, 1992 doğumlu D.H.C. olduğu öğrenildi. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre gözaltına alınan şahıs, emniyetteki ifadesinde kendisini "ülkücü" olarak tabir ederek, suçu kabul etti.

Başkent’te, teröre tepki amacıyla dün akşam MHP’nin gençlik yapılanması Ülkü Ocakları’nın düzenlediği "Şehide Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü çerçevesinde Kızılay’da toplanarak protesto gösterilerinde bulunan bir grup, HDP’nin Büklüm Sokağındaki genel merkezine yürüdü.

Gruptan bazıları, sloganlar atarak binaya taş attı, parti tabelasını ve bayraklarını indirdi. Bu sırada, binanın ikinci katında bulunan arşiv bölümünden duman yükseldi.

Polis, yangın esnasında binadan çıkmaya çalışan D.H.C’yi gözaltına aldı. Yangını çıkarttığı belirlenen zanlının partideki 2 dizüstü bilgisayarı da aldığı tespit edildi. Zanlı D.H.C, emniyette verdiği ifadesinde, kendisini "ülkücü" olarak tanımlayarak, yangını çıkarttığını itiraf etti.

Zanlı D.H.C’nin Çorum Sungurlu nüfusuna kayıtlı, 1992 doğumlu olduğu, "kasti yaralama" ve "hırsızlık" suçlarından sabıkasının bulunduğu tespit edildi. "Ülkücü" kökenli olduğunu belirten zanlının, ifadesinde, "Dağlıca ve Iğdır’da asker ve polislerin şehit olmasına kızdığını, eylemlere katıldığını ve parti binasına girmeye de ani gelişen kastla karar verdiğini" söylediği öğrenildi.

Emniyet güçleri, zanlının evinde de arama yaptı. Zanlı hakkında "Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis ve eşyaya zarar vermek", "Siyasi hakların kullanımını engellemek", "Hırsızlık" suçlarından işlem yapıldı. Cumhuriyet