Van'ın Çatak ilçesinde bulunan Ronahi Şehitliği'ndeki canlı kalkan eylemi ve nöbet iki aydır devam ediyor. Mezarlıkta nöbet tutan yurttaşlardan Recep Ceylancı "Şehitlerimiz bizim varlık sebebimiz" derken, Hüseyin Erol da en insani tutumla nöbette olduklarını vurguladı. 

 

Şehitlikte köpekle arama

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Yenimahalle'deki gerilla mezarlıklarının bulunduğu şehitlik dün polis baskınına uğradı. Mezarlıkta köpeklerle arama yapan polisler, hiçbir izah yapmadan bir süre sonra mezarlıktan ayrıldı. 

 

Barış Anneleri nöbette

Feraşîn'de de aralarında Barış Anneleri İnisiyatifi, DBP il yöneticileri ve Van Milletvekili Lezgin Botan'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, "Şehit Memed Goyi ve Şehit Rojbin Gewda Şehitliği"ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, hükümetin bir akıl tutulması yaşadığını belirtti. Ziyaret ardından Barış Anneleri nöbet tutmak üzere mezarlıkta geceledi. 

 

Din alimleri Varto'daydı

Demokratik İslam Kongresi üyesi din alimleri ise Varto'da bombalanan "Şehit İsmail ve Şehit Ronahi Şehitliği"nde inceleme yaptı. Yıkıntılar arasında açıklama DİK Sözcüsü Mele Ekrem Baran, yaşananların savaş suçu olduğunu söyledi. 

 

Lice'de insan zinciri

Amed'in Lice ilçesinde bulunan "Şehit Amed û Şehit Hevidar Şehitliği"nde nöbet tutan yurttaşlar insan zinciri oluştururken, Amed'in Dicle ilçesinde bulunan Şeyh Sait Şehitliği'nde de nöbet eylemi başlatıldı. 

Yeni Özgür Politika