Taksim 'de Gezi Parkı'na polis akşam saatlerinde müdahale etti. Müdahale öncesi yaklaşık bir saat boyunca uyarı anonsları yapan polis, eylemcilere Gezi Parkı'nı terk etme çağrısında bulundu. Bazı gruplar Gezi Parkı'ndan ayrıldı. Eylemcilerden bazılarının taşla karşılık vermesi üzerine polisin müdahalesi gecikmedi.

Gezi Parkı'na yapılan müdahale esnasında Alman siyasetçi Claudia Roth da oradaydı. Polisin kendisine taşla karşılık veren eylemcilere müdahale ettiği sırada Divan Oteli kavşağında bulunan ve biber gazından etkilenen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, Alman ZDF kanalına ilginç açıklamalarda bulundu. Roth'un "Savaştaki gibiydi. Kadın ve çocuk demeden gaz bombası atıldı" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Claudia Roth, 90'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı ziyaretlerle hafızalarda. Roth, o dönemde Diyarbakır'da düzenlediği bir basın toplantısında Güneydoğu'ya "Kürdistan" demişti. Claudia Roth’un ziyaretlerinden birinde söylediği “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinin yolu Diyarbakır’dan geçer” cümlesi de uzun yıllar tartışılmıştı.