İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların girişini de izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alınıyor. 
 
Taksim Meydanı'nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla güvenlik önlemleri arttırıldı. 
Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı'nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı. 
 
Emniyet yetkililerin inceleme ve bilgilendirme yaptığı bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor. 
 
Bu arada Cumhuriyet Anıtı'nın, çelenk sunumu için tamamen bariyerlerle çevrilmediği görüldü. 
 
Çok sayıda canlı yayın ekibi, Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yayın yapıyor. 
 
Taksim Meydanı civarındaki bazı büfelerin de açık olduğu gözlendi. 
 
DİSK üyeleri toplanmaya başladı
 
DİSK'e bağlı sendikalara üye işçiler, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü Taksim Meydanı'nda kutlamak için Şişli'deki DİSK Genel Merkezi önünde toplanmaya başladı. 
 
İşçiler, Şişli Nakiye Elgün Sokak'taki DİSK Genel Merkezi önüne saat 05.30'dan itibaren intikal etti. Burada ellerinde DİSK bayrakları taşıyan işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs", "Güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz", "Emek, barış, demokrasi" sloganları attı.
 
DİSK binasına, üzerinde "1 Mayıs" yazan büyük bir pankart ile "Yaşasın 1 Mayıs", "Güvenceli İş", "Güvenli İş" yazılı afişler asıldığı görüldü. Bina çevresinde olağanüstü güvenlik önleminin olmadığı gözlendi. 
 
DİSK binasına çıkan sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Çok sayıda canlı yayın aracı, DİSK binası yakınında konuşlandırıldı. 
 
Büyükdere ve Abide-i Hürriyet caddeleri de trafiğe kapatıldı. 
 
Öte yandan, çevik kuvvet polisleri Mecidiyeköy Meydanı ve Cevahir Alışveriş Merkezi çevresinde bekliyor. 
 
"1 Mayıs'ta Taksim'de olmak istiyoruz"
 
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, son ana kadar diyaloğu sürdüreceklerini söyledi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile en son dün akşam bir görüşme yaptıklarını anlatan Çerkezoğlu, "Taksim'de can güvenliği teminatı vererek taleplerimizi yineledik. Bu yasakçı zihniyetin artık ortadan kaldırılması lazım. İstanbul'da şu an OHAL var. Binlerce işçi otobüslerde, yollarda kaldı. 15 milyon nüfusa sahip İstanbul'un ulaşımı iptal edildi. Hem işçilere hem de halka bu eziyetin yapılmaması gerekir. 1 Mayıs'ı, türküler söyleyip halaylar çekerek kutlamak istiyoruz. Buradan valiye sesleniyoruz; Taksim bizim için bir simgedir, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak istiyoruz" diye konuştu.  
 
Yürüyüşe geçtiler
 
Grup daha sonra Halaskargazi Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.
 
Şişli Nakiye Elgün Sokak'taki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı. 
 
Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grubun önünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları yer alıyor.
 
Dağılmayan gruba polis müdahale etti
 
Bu arada Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplara, polis müdahale ediyor.
 
Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan aralarında TKP, İşçi Partisi ve Halk Evleri üyelerinin de bulunduğu gruplar, ara sokaklarda yeniden bir araya geldi.
 
Pankart açan ve slogan atan gruptakiler, polise taş ve şişelerle karşılık verdi.
 
Güvenlik güçleri grupları, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalışıyor. Polis zaman zaman gaz bombası da kullanıyor.
 
Bu arada göstericilerin attığı taş, DHA kameramanı Zeki Günay'ın kafasına ve koluna isabet etti. Hafif şekilde yaralanan Günay için ambulans çağrıldı. 
 
AA