PANKOBİRLİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 kooperatife üye 1 milyon 640 bin 564 çiftçi ile Türkiye'nin en büyük tarımsal üretim kooperatifi örgütlenmesi olan birliğin 40'ıncı Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. 

Açıklamaya göre, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalesinin iptalinin önemine değinerek, herkesin içine sinecek bir özelleştirme modeli bulunması gerektiğini bildirdi. 
PANKOBİRLİK'in son 13 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri özetleyen Recep Konuk, PANKOBİRLİK ve iştiraklerinin toplam sermayesinin 2 milyar 105 milyon liraya, cirosunun 2 milyar 723 milyon liraya, doğrudan istihdamının 6 bin 180 kişiye, dolaylı istihdamın 50 bin kişiye ulaştığını ve yaklaşık 350 bin üretici ailesini kapsadığını kaydetti. 

Konuk, Pankobirlik ve iştiraklerinin 2011 faaliyet döneminde 281 milyon lira vergi ödediğini ve yatırımlarını da devletten hiçbir nakdi destek almadan yaptığını ifade etti. 

PANKOBİRLİK'in 31 kooperatifinin 299 satış mağazasının olduğunu belirten Konuk, Birliğin 1999 yılında sadece 104 bin 724 ton gübre satabildiğini, bu rakamın bugün 515 bin 249 tona ulaştığına dikkati çekerek, piyasa ortalamasına göre de yüzde 15 ile yüzde 30 arasında daha ucuz fiyata temin edebildiğini, ortaklarına bazı tarım ilaçlarında yüzde 70'lere varan fiyat avantajları sağladıklarını belirtti. 
PANKOBİRLİK mağazalarının kurulduğu günden bu yana piyasa şartlarının çok değiştiğine işaret eden Konuk, değişime ayak uydurma vaktinin geldiğini, ''Tarım Marketler Zinciri'' kurulması ve tarımla ilgili her alanda markalaşmaya gidilmesi için bir projenin başlatıldığını vurguladı. 
Açıklamada, Birliğin gelecek dönemde gerçekleştirmek istediği projeler ile iş programının oybirliği ile kabul edildiği, Genel Kurul'da hesapların tasdiki ve organların ibrasının da oybirliği ile gerçekleştiği kaydedildi. hakimiyet