Kış şartları geride kaldı ama sebze meyvedeki fiyat artışı bitmedi Tarladan sofraya kadar yüzde 300 zamlanan ürünler cep yakıyor 

Çarşı-pazar yangın yerine döndü! Kış şartları, sel felaketleri ve serada yeni ürünlere geçiş dönemi olmasına bir de fırsatçılar eklenince, sebzemeyve fiyatları fırladı. Sebze-meyve ateş pahası hale gelince, fileleri doldurmak da zorlaştı. 

İstanbul'da 1 kilogram sivribiber 10 liraya varan fiyatlarla satılırken, domates ve salatalığın fiyatı 6 liraya kadar çıktı. Vatandaş yüksek fiyatlardan yakınırken; yetkililerden, "Havalar ısınmaya başladı, böyle devam ederse fiyatlar ucuzlayacak" açıklaması geldi. 

FIRSATÇIYA DİKKAT! 
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, sebzemeyvede fiyatların üretime bağlı olarak değiştiğini belirterek, "Şu an sel ve sera ürünleri olması nedeniyle fiyatlar yüksek. Serada ürün toplandıktan sonra, yenisi üretilene kadar geçen zamanda fiyatlar tavan yapar" dedi. 

Vatandaşlar ise üreticinin elinde çok ucuz olan ürünlerin perakendede yüzde 300'e varan fiyatlarla satılmasına isyan ediyor. Fırsatçılara tepki gösteren vatandaşlar sıkı denetim istiyor.