İtalya, tarihi ve kültürel birikimi ile herkesi etkileyen Avrupa ülkelerinden biridir. Yazarlar ve ressamlar başta olmak üzere sanatçıların yurdu olarak görülen ülkenin başkenti ise Roma’dır. Mimari yapıları, meydanları, parkları, müzeleri ve doğal güzellikleriyle İtalya, gezilecek yerler bakımından yerli ve yabancı turistlere pek çok seçenek sunmaktadır. İtalya gezi rehberi niteliğindeki bu yazımızı okuyarak siz de bu güzeller güzeli ülkede keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. O zaman sizleri Pisa Kulesi’nden Kolezyum’a kadar tatil boyunca görmek isteyeceğiniz tüm mekânların hakkındaki dikkat çekici ayrıntılarla baş başa bırakıyoruz!

1. Pisa Kulesi
Pisa Kulesi, İtalya’nın Pisa şehrindeki Mucizeler Meydanı’nda yer almaktadır. 1173 yılında inşasına başlanan ve ülkenin en popüler yapılarından olan kulenin eğik yapısı dikkat çekmektedir. Pisa Kulesi ilginç mimarisinin yanı sıra etrafındaki alanın güzelliğiyle de turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

2. Kolezyum
İtalya’nın Roma şehrinde yer alan Kolezyum, Antik Roma’nın en büyük amfi tiyatrosudur. Sezar döneminde inşasına başlanan yapının Sezar’ın oğlu Titus zamanında tamamlandığı bilinmektedir. O dönemde yöneticilerin ve halkın eğlenmesi amacıyla gladyatörlerin dövüşmesi için yapıldığı düşünülmektedir. Günümüzde ise Roma’nın merkezinde Antik Roma tarihini yansıtmasıyla oldukça ilgi görmektedir.

3. Capitol Müzesi
Roma’da yer alan Capitol Müzesi, 1734 yılında aynı adı taşıyan tepe üzerine inşa edilmiştir. Antik Roma döneminin dini merkezi olan tepedeki bu tarihi yapı heykel koleksiyonları başta olmak üzere pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın ilk müzesi olarak kabul edilen Capitol Müzesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

4. Borghese Galerisi
Borghese Galerisi, İtalya’nın Roma şehrinde yer alan müzelerden biridir. Heykel ve resim gibi eserlerin yanı sıra ev sahipliği yaptığı antika koleksiyonu ile de bilinmektedir. Dünyaca ünlü sanatçıların tablolarının sergilendiği müze Roma’da sanat meraklılarının ilgi gösterdiği mekânların başında gelmektedir.

5. Aziz Petrus Bazilikası
Aziz Petrus Bazilikası, İtalya’nın Roma şehri sınırları içerisinde yer alan Vatikan Şehir Devleti’nde konumlanmaktadır. Hristiyan dünyasının en büyük kilisesi olarak kabul edilen Aziz Petrus Bazilikası, mimarisiyle Vatikan’ın en dikkat çeken yapıları arasındadır. Tarihi  ve mimari yapısıyla yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir.

6. Trevi Çeşmesi
Roma’nın Trevi semtinde bulunan Trevi Çeşmesi, Barok mimarisinin en önemli örneklerindendir. Çeşmenin bu isimle anılmasının sebebi altından üç yeraltı suyunun geçtiğinin düşünülmesidir. Dilek tutularak para atılınca dileğin gerçekleşeceğine inanılan yapı ayrıca Aşıklar Çeşmesi ismiyle de bilinmektedir.

7. Uffizi
Uffizi, dünyadaki en büyük sanat müzesi olarak İtalya’nın Floransa şehrinde yer almaktadır. İtalyan Rönesans’ı dönemini yansıtan pek çok esere ev sahipliği yapan müzede Da Vinci, Michelangelo, Botticelli gibi pek çok sanatçının eserleri sergilenmektedir.

8. Floransa Katedrali
1296 ve 1436 yılları arasında inşa edilen Floransa Katedrali, gotik, neo gotik, romanesk ve rönesans tarzlarının eşsiz birleşimini gözler önüne sermektedir. Şehirde birçok yerden görülen Floransa Katedrali, ihtişamlı yapısıyla yerli ve yabancı turistleri etkisi altına almaktadır.

9. Michelangelo Meydanı
Floransa’da yer alan Michelangelo Meydanı şehrin eşsiz manzarasını gözler önüne sermektedir. Şehirde özellikle akşam saatlerinde gün batımının büyüleyici güzelliği için turistlerin ziyaret ettiği yerlerden biridir.

10. Davut Heykeli
Michelangelo’nun ünlü Davut Heykeli, İtalya’nın Floransa şehrinde yer almaktadır. 1501-1504 yılları arasında yapılan ve Rönesans dönemi heykelleri içerisinde şaheser olarak görülen eser, asırlardır sağlam bir şekilde ayakta durmaktadır. Heykel sanatının en güzel örneği olarak turistleri kendine hayran bırakan yapıt büyük ilgi görmektedir.

11. Duomo Katedrali
Duomo Katedrali, İtalya’nın en eski ve ihtişamlı mimarilerinden biri olarak Milano’da yer almaktadır. Milano Katedrali olarak da anılan yapının geçmişi 600  yıl öncesine dayanmaktadır. Katedral heykellere, orijinal tablolara, mumyalara ve daha pek çok sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır.